Behandeling van potentie-stoornissen

Behandeling van potentie-stoornissen

Inhoud

Potentie is niet alleen de stevigheid van de penis en de bereidheid tot geslachtsgemeenschap, maar ook het niveau van seksueel verlangen, duur van geslachtsgemeenschap, enz. Overtreding van de potentie is een intiem probleem dat na 35-40 jaar bij bijna iedereen voorkomt.

Psychogene factoren zijn van groot belang. Dat wil zeggen, potentieproblemen ontstaan ​​vaak na stressvolle situaties, mislukkingen, stoornissen, enz. Dit is echter verre van de enige reden. Artsen zeggen dat een gezonde man in staat is zijn hele leven de mannelijke gezondheid en mannelijke kracht te behouden. Statistieken suggereren echter het tegenovergestelde, aangezien niet elke man naar de dokter gaat, wordt onderzocht en met therapie begint. Ervaren specialisten in de medische kliniek “Alzoria” houden zich bezig met de behandeling en diagnose van potentiestoornissen.

Potentie en alcohol

Regelmatig alcoholgebruik heeft een negatieve invloed op de gezondheid van mannen, dit is al vele malen bewezen. Veel mensen geloven ten onrechte dat alcoholische dranken erecties helpen verbeteren en seksueel verlangen vergroten. De situatie is echter anders: onder invloed van alcohol wordt de synthese van geslachtshormonen aanzienlijk verminderd en verslechtert de werking van het lichaam als geheel. Als we het hebben over sterke alcoholische intoxicatie, hebben de meeste mannen in deze toestand problemen met erectie. Daarnaast heeft alcohol een nadelig effect op zaadcellen, deze worden minder actief. Experts zeggen dat om de mannelijke kracht en de gezondheid van mannen te behouden, het nodig is om de hoeveelheid alcohol tot een minimum te beperken, en het is beter om volledig te weigeren.

Potentieproblemen: aandoeningen

Volgens de statistieken hebben mannen van 35 jaar of ouder minstens één keer in hun leven te maken gehad met problemen van intieme aard. Er zijn tientallen redenen waarom dit zou kunnen gebeuren. Artsen zeggen dat schending van de potentie in de meeste gevallen wordt veroorzaakt door bijkomende ziekten van de bekkenorganen..

De kwaliteit van de potentie varieert gedurende het hele leven:

 • Van 20 tot 30 jaar oud wordt drie keer per week geslachtsgemeenschap uitgevoerd.
 • Van 30 tot 40 jaar oud – 2 keer per week.
 • Van 50 tot 60 jaar oud – niet meer dan 2 keer per 15 dagen.

Natuurlijk zijn er uitzonderingen wanneer een jonge man van 25-30 jaar oud genoeg is twee keer per maand, en, omgekeerd, wanneer volwassen mannen na 50-60 jaar oud 2-3 keer per week seks hebben. Om de mannelijke kracht vele jaren te behouden, is het erg belangrijk om problemen met verminderde potentie tijdig op te lossen, zelfs als dit af en toe voorkomt..

Diagnostiek

Volgens de statistieken hebben de meeste mannen geen haast om contact op te nemen met een specialist vanwege verlegenheid en onwetendheid over hoe de afspraak verloopt. In feite is de enige manier om het probleem op te lossen het ondergaan van hoogwaardige diagnostiek, op basis waarvan de behandeling zal worden voorgeschreven. Een man moet niet bang of beschaamd zijn, anders kan het lange verloop van de pathologie tot rampzalige gevolgen leiden wanneer een normale erectie niet kan worden hersteld..

Nadat u een uroloog heeft geraadpleegd, krijgt u hoogstwaarschijnlijk een echografisch onderzoek van de penis met Doppler-echografie voorgeschreven. Dankzij deze procedure is het mogelijk om mogelijke vasculaire pathologieën te identificeren, de bloedstroom te beoordelen en de bloeddruk te meten..

Bovendien kunnen andere onderzoeksmethoden worden voorgeschreven, afhankelijk van de symptomen en de ernst van het pathologische proces. Bijvoorbeeld een test van de innervatie van de penis, het afleveren van tests voor laboratoriumonderzoek, enz..

Goede voeding

Voeding speelt een belangrijke rol bij de gezondheid van mannen. Experts zeggen dat onevenwichtige voeding vaak tot intieme problemen leidt. Mannen wordt geadviseerd om hun dieet te verrijken met vlees, groenten, meer verse kruiden, vis en andere zeevruchten. Voedingsdeskundigen raden aan om maaltijden uitsluitend te bereiden door te koken of te stomen; het wordt sterk afgeraden om in olie te bakken. Bovendien moet je kruiden eten zoals kardemom, kaneel, nootmuskaat, kurkuma, enz..

Overtredingen

Overtreding van de potentie bij mannen kan voorwaardelijk worden onderverdeeld in verschillende groepen:

 • Primaire overtreding. In dit geval hebben we het over potentie, die niets te maken heeft met bijkomende pathologische processen. Gezondheidsproblemen bij mannen kunnen ontstaan ​​door langdurig gebrek aan geslachtsgemeenschap of door constitutionele factoren.
 • Secundaire overtreding. Secundaire aandoeningen omvatten situaties waarin seksuele impotentie bij mannen een onderliggende oorzaak heeft, bijvoorbeeld geassocieerd met endocriene aandoeningen of neurotische factoren. Met andere woorden, een schending van de potentie is geen onafhankelijke pathologie, maar ontstaat als gevolg van andere aandoeningen in het lichaam..
 • Impotentie van het patoreflex-type. In eenvoudige bewoordingen wordt deze schending van de potentie geassocieerd met “verwachting van mislukking”. De meeste gevallen komen voor bij relatief jonge mannen tussen de 20 en 30 jaar. De redenen kunnen zijn: emotionele stress, angst voor geslachtsgemeenschap, angst om niet aan de verwachtingen van de partner te voldoen, enz..
 • Ontwenningsvorm van potentiestoornis. De belangrijkste vorm van deze aandoening zijn stagnerende processen in de prostaat. Het vindt meestal plaats in twee fasen: ten eerste is er een verhoogde zin in seks en een ongecontroleerde erectie, dan – een afname van het libido en problemen met erectie. Meestal gediagnosticeerd na de leeftijd van 45 jaar.
 • Selectieve impotentie. Bij selectieve impotentie ontstaan ​​erectieproblemen niet altijd, maar alleen in bepaalde situaties. Intieme problemen kunnen zich alleen manifesteren bij een specifieke persoon, op een specifieke plaats, enz. Het wordt bijvoorbeeld vaak geconfronteerd met mannen die geen interesse meer hebben in een vaste seksuele partner, er is wroeging door overspel, enz..
 • Hysterische impotentie. Om het duidelijk te maken, laten we de situatie met een voorbeeld uitleggen: tijdens de geslachtsgemeenschap verweet de vrouw haar man voortdurend dat hij geen plezier had, dat de grootte van de geslachtsorganen niet overeenkwam met het gewenste – tegen deze achtergrond ontwikkelde de man impotentie in relatie aan zijn vrouw. Maar. in andere gevallen is dit geen probleem. bijvoorbeeld tijdens de slaap en ’s ochtends is er een zelfverzekerde erectie.
 • Psychogene stoornissen. In dit geval hebben we het over de afwezigheid van lichamelijke aandoeningen – de man is lichamelijk gezond en kan een erectie krijgen. Dit wordt echter onmogelijk vanwege psychologische en emotionele factoren. erectiestoornissen. De redenen kunnen een burn-out zijn, die constant onder druk staat of de angst om een ​​baan te verliezen, complexen (bijvoorbeeld een kleine penisgrootte), enz..
 • Neurogeen. Neurogene impotentie kan in verband worden gebracht met zowel pathologieën van de hersenen als het ruggenmerg (cerebrovasculair accident, de ziekte van Parkinson, oncologie, sclerose, osteochondrose) en perifere. Deze omvatten alcoholisme, eerdere operaties in het bekkengebied, problemen met het urinestelsel, enz. Al deze factoren kunnen leiden tot schade aan het zenuwstelsel dat de erectie reguleert..
 • Arteriële en veneuze aandoeningen. schendingen van de potentie treden op als gevolg van een verslechtering van de toestand van de vaten van de bekkenorganen. Pathologie ontwikkelt zich tegen de achtergrond van een afname van de bloedstroom naar de holle lichamen van de penis en een toename van de uitstroom uit de holle lichamen tijdens een erectie.
 • Endocriene. Vaak zijn endocriene factoren de oorzaak van een schending van de potentie. Dit wordt in de regel beïnvloed door hormonale verstoring in het lichaam. De productie van testosteron (mannelijk hormoon) wordt bijvoorbeeld aanzienlijk verminderd. Het eerste symptoom is een gebrek aan zin in seks. Als u tijdig een arts raadpleegt en de behandeling start, is de prognose zeer gunstig..
 • Medicinaal. Er zijn een aantal medicijnen die de gezondheid van mannen negatief beïnvloeden. Dit zijn bijvoorbeeld hormoonbevattende medicijnen die vrouwelijke hormonen bevatten of andere componenten die de aanmaak van het mannelijke hormoon onderdrukken. Bovendien kunnen conventionele antibiotica of antihistaminica ook tot dergelijke gevolgen leiden als ze ongecontroleerd in hoge doses worden ingenomen..
 • Organische en traumatische aandoeningen. De redenen voor potentie kunnen verband houden met caverneuze fibrose of bijvoorbeeld chirurgische ingrepen aan het geslachtsorgaan.

Wat de oorzaak van impotentie ook mag zijn, het vermindert altijd de kwaliteit van leven aanzienlijk. de meeste pathologieën zijn behandelbaar, dat wil zeggen dat potentie-stoornissen kunnen worden geëlimineerd. Het belangrijkste is om op tijd contact op te nemen met een specialist!