De eerste seksuele ervaring zonder onaangename gevolgen

De eerste seksuele ervaring zonder onaangename gevolgen

Te oordelen naar Amerikaanse films is de droom van elk tienermeisje om haar maagdelijkheid te verliezen met de beste jongen van school op het schoolbal. En hoewel dat in ons land zo is "tradities" bestaat niet, de meeste moeders zijn geschokt door de gedachte hieraan.

Over het algemeen begrijpen alle ouders dat het opgroeien van hun dochter en haar transformatie tot vrouw onvermijdelijk is, maar toch is dit moment eng. En natuurlijk rijst de vraag: hoe bouw je een relatie op om de dochter niet te schaden, maar om te helpen en mogelijke negatieve psychologische en fysiologische gevolgen van vroege seksuele ervaringen te voorkomen? Hoe de juiste beleving en de juiste houding ten opzichte van seks te creëren bij een tienerdochter?

Tieners en seks

Internet fiets:
"Ik zoek een jurk voor het bal, ik kijk niet rond. Een vriend helpt – verstuurt websites. Ik maak er een open – de jurken zijn nogal armzalig, maar toch prikte ik in een of ander blauw monster. Beschrijving: "Elegante jurk voor een jonge schoonheid in stijl "rijk", met een ondersnit net boven de taille, met een drielaagse rok van chiffon, mouwen "De zwanenprinses". Het lijfje is afgezet met kant. Perfect voor prom. Hoge taille zorgt voor extra comfort voor aanstaande moeders". Ze behandelen jonge mensen goed. Voorzichtig".

Natuurlijk,
Als we de waarheid onder ogen zien, hebben veel tieners al seksuele ervaring gehad tegen de tijd dat ze van school afstuderen, en volgens statistieken in Rusland is de gemiddelde leeftijd bij het begin van seksuele activiteit 15,5-16 jaar. Als je de doktoren gelooft, gaat tienerseks gewoon door "jonger worden", en interesse in het seksuele leven verschijnt al op de leeftijd van 11-12!

Dit feit kan op verschillende manieren worden beoordeeld – u kunt bang en van streek zijn, of u kunt er gewoon rekening mee houden en al het mogelijke doen, zodat de volwassenheid, wanneer deze plaatsvindt, zonder onaangename gevolgen voor uw dochter doorgaat. En daarom is het erg belangrijk om de nodige informatie op competente wijze aan het kind te presenteren..

Volgens statistieken krijgt meer dan 80% van de tieners informatie over seks niet van hun ouders, maar van vrienden of op internet. Dit is duidelijk niet de meest betrouwbare bron. Bovendien bleek eens een onderzoek in Engeland te zijn uitgevoerd dat sommige adolescenten er vrij zeker van zijn dat ze voor de eerste keer geen condooms kunnen gebruiken, omdat er geen risico is om zwanger te raken..

En dit is verrassend, omdat er veel sites op internet zijn die gewijd zijn aan hoe je jezelf goed kunt beschermen, een volwassene is er vaak bijna 100% zeker van dat een tiener dit probleem zelf kan oplossen..

Bovendien hebben veel scholen nu lessen seksuele voorlichting, maar je kunt je voorstellen hoe tieners hierop reageren. Het is tenslotte één ding wanneer hetzelfde 15-jarige meisje op internet vertelt hoe ze voor de eerste keer seks had, daarna een aspirinepil in haar vagina stopte en niet zwanger werd, en nog iets anders als ze saai is "leraar" geeft een moraliserende lezing over seks alleen uit liefde en condoomgebruik.

Overigens worden dergelijke lezingen vaak voorgelezen door gewone vakdocenten die gewoon niet klaar zijn om hun persoonlijke ervaringen te delen en daarom een ​​tiener niet kunnen beledigen..

De meeste studenten nemen deze lessen niet eens serieus en vertrouwen liever op de persoonlijke ervaringen van vrienden en het web. En persoonlijke ervaring kan bijvoorbeeld niet alleen vaginaal een aspirinepil suggereren, maar ook een pil "Postinor" mondeling. Het beschermt je natuurlijk tegen zwangerschap, maar bij constant gebruik zal het in de toekomst voor veel problemen zorgen..

Wat te doen? Het is duidelijk dat de toegang van het kind tot internet wordt geblokkeerd en communicatie met "Geavanceerd" peers is geen optie. De enige optie is om voor het kind zelf een bron van informatie te worden, op wie het kan vertrouwen. Alleen hier is de vraag: hoe het te doen?

Hoe je over seks moet praten?

De adolescentieperiode zelf is erg moeilijk – zowel voor het kind als voor de ouders. Mama en papa zijn niet langer onbetwistbare autoriteiten, een tiener heeft de wens om alles op zijn eigen manier te doen of zelfs in weerwil van zijn ouders, en seks wordt vaak een manier om zijn volwassenheid te bewijzen.

En soms maakt het niet uit hoeveel vertrouwen je daarvoor had – in de puberteit begint het kind al langzaam weg te lopen van zijn ouders, en dit. goed. Een persoon die tot 40 jaar naar mama of papa luistert, kan immers nauwelijks succesvol worden genoemd. Daarom moet je tijdens het opgroeien gewoon op een nieuwe manier accepteren en leren (zij het op basis van bestaande) om relaties op te bouwen met een volwassen persoon..

Onthoud: uw woorden zijn niet langer de ultieme waarheid. Uiteraard is het idealiter vanaf de eerste jaren niet alleen nodig om het kind te vertellen wat goed is en wat niet, maar ook om uit te leggen waarom.

Met betrekking tot het seksuele leven is het duidelijk dat bedreigingen, verboden en moralisering niets zullen bereiken. In dit geval is het beter om jezelf te positioneren als een gelijke, maar met veel ervaring..

Het is goed als je eerlijk tegen je dochter kunt zijn en over je eerste seksuele ervaring kunt praten zonder je te schamen of haar de indruk te geven dat je minder weet over seks dan haar vrienden. Dit is natuurlijk geen reden om in details te treden, maar je moet bereid zijn om de vragen te beantwoorden die zeker zullen rijzen als je haar vertrouwen kunt wekken..

Op welke punten moet u letten als u met uw dochter praat? Om dit te doen, moet u begrijpen welke redenen een tiener ertoe brengen seks te hebben, omdat het duidelijk is dat dit niet altijd gebeurt volgens "groot en schoon". Er zijn vier hoofdredenen:

1. Streven om te zijn zoals iedereen

Dit is vooral acuut bij adolescenten die behoren tot een jeugdbijeenkomst waar alcohol wordt geconsumeerd. Seks wordt beschouwd als iets modieus en daarom bijna verplicht..

Overigens wordt promiscue geslachtsgemeenschap bij adolescenten sterk geassocieerd met het vroege begin van alcoholgebruik. Daarom is het nodig om niet alleen over seks te praten, maar ook over alcohol en drugs. Allereerst is het echter noodzakelijk om aan het kind uit te leggen hoe belangrijk het is om een ​​individu, een persoon en zichzelf te zijn (niet in opdracht van de ouders!) Beslissingen nemen op basis van feiten, geverifieerde informatie en de menigte niet gehoorzamen.

Als de invloed van een slecht bedrijf erg sterk is, dan is het enige dat kan worden gedaan, proberen de aandacht naar iets anders te verleggen. Als je dochter bijvoorbeeld van dansen houdt, kun je de studio en de docenten betalen, zodat ze het grootste deel van haar vrije tijd aan haar geliefde (niet door jou gekozen, maar haar geliefde) beroep besteedt..

2. Streven om op te vallen

Samen met
Met het verlangen om te zijn zoals iedereen, is er altijd een verlangen bij een tiener om op te vallen, om te laten zien dat hij speciaal is. En dit is ook goed, je hoeft dit verlangen alleen maar in de goede richting te leiden. Nogmaals, er moet worden uitgelegd dat er naast seks ook andere manieren zijn om er cool uit te zien, zoals succesvol zijn in je hobby..

De media cultiveren actief de belangstelling voor seks onder de jongere generatie. Jeugdfilms, boeken en muziek maken voortdurend gebruik van het onderwerp seks. Het heeft geen zin om een ​​tiener te verbieden geïnteresseerd te zijn in dit levensgebied en er een taboe op op te leggen..

Het is beter om het gezin vrijuit over seks en relaties tussen een man en een vrouw te laten praten. En probeer weg te komen van de leerzame toon.

Zorg er ook voor dat seksuele voorlichtingsboeken en films prominent in uw bibliotheek worden weergegeven. Misschien moet je het kind niet dwangmatig aanbieden om de encyclopedie van seks te lezen, maar laat het binnen handbereik zijn – de tiener zal zeker in haar geïnteresseerd zijn, zelfs als hij het niet laat zien en niet achter haar aan klimt in jouw aanwezigheid.

4. Verlangen om volwassen te worden

Veel tieners geloven dat ze, zodra ze hun maagdelijkheid verliezen, automatisch volwassen worden. Het is noodzakelijk om van jongs af aan het besef te kweken dat volwassenheid niet alleen het plezier van volwassenen is, maar ook de verantwoordelijkheden en verantwoordelijkheid van volwassenen voor hun daden en hun gevolgen..

Psychologen bevelen actief aan van 5-7 jaar "aanzetten" het kind in de volwassenheid, niet om hem te beschermen tegen huishoudelijke taken, om hem te vertellen over alles wat er in het gezin gebeurt, zodat hij vanaf het allereerste begin een volledig beeld heeft van het volwassen leven.

Wat je moet doen?

1. Vertel over de juiste en, even belangrijk, de verkeerde anticonceptiemethoden. Volgens enquêtes zijn veel adolescenten ervan overtuigd dat de kalendermethode, de geslachtsgemeenschap onderbroken en "Postinor" na geslachtsgemeenschap zijn dit normale anticonceptiemethoden. Daarom is het noodzakelijk om te praten over wat deze methoden schadelijk zijn..

Ook onder adolescenten is er vaak de mythe dat orale seks absoluut veilig is en je op deze manier geen SOA kunt krijgen. Onlangs was er zelfs een onderzoek waaruit bleek dat tieners de voorkeur geven aan orale seks, juist vanwege de waan dat het veilig is..

2. Laat zien dat u geen oordeel velt over de belangstelling van het kind voor seks en toon de bereidheid om het onderwerp te bespreken. Zwangerschap en SOA’s zijn niet de enige mogelijke gevolgen van een vroeg seksueel debuut. Er zijn ook psychologische gevolgen. Daarom is het zo belangrijk om een ​​tiener niet uit te schelden of te straffen omdat hij al seks heeft gehad. Het is aan jou dat hij moet komen, geconfronteerd met problemen, zonder angst voor veroordeling..

3. Koop enkele boeken over seksuele voorlichting en seksuele voorlichting, zodat ze altijd bij de hand zijn.

4. Zorg ervoor dat condooms altijd toegankelijk en bekend zijn bij uw dochter..

5. Verbied de dochter niet om jongens te ontmoeten, maar geef blijk van een ingetogen interesse en bereidheid om een ​​relatie met het andere geslacht op te bouwen. Ze zal geïnteresseerd zijn in uw ervaring en uw advies over de relatie tussen een man en een vrouw. En als het je lukt om vertrouwen te wekken, dan zal ze op het gebied van seks met je overleggen..

Het is natuurlijk erg belangrijk om uitgebreide informatie over seks te geven, maar het is net zo belangrijk om de dochter te laten geloven dat seks geen indicator is van volwassenheid of kalmte, maar in de eerste plaats een daad van liefde..

Je kunt dit niet in één dag, week of zelfs een maand doen. Van kinds af aan is het noodzakelijk om een ​​kind waarden als liefde, loyaliteit, oprechtheid bij te brengen en relaties op te bouwen in de vorm van dialoog, waardoor het vertrouwen in de ouders wordt bevorderd. En dan, tijdens de adolescentie, zullen veel problemen zich gewoonweg niet voordoen..