Hoe het libido bij mannen en testosteron te verhogen?

Hoe het libido bij mannen en testosteron te verhogen?

Inhoud

Shot uit de serie “Game of Thrones”

In een ideale wereld heeft nog nooit iemand gehoord van intieme problemen, maar helaas, in onze dimensie is het risico om ze onder ogen te zien veel groter dan we zouden willen..

Gelukkig kan een verminderd libido worden verhoogd en kan de potentie worden verbeterd. En zelfs als je nu niet klaagt over je seksuele gezondheid, raden we je aan om naar een paar tips te luisteren die je kansen om altijd op je best in bed te zijn aanzienlijk vergroten..

Libido en potentie – verwar de concepten niet

We beginnen met twee basisconcepten die in dit gesprek nuttig voor ons zullen zijn en die sommigen om de een of andere reden verwarren. Libido is dus een term uit de psychologie die je seksuele begeerte aanduidt. Dat wil zeggen, hoe gemakkelijk en snel u opgewonden raakt en klaar bent voor geslachtsgemeenschap.

En potentie, in overeenstemming met potentieel, duidt op het fysieke vermogen om liefde te bedrijven. In eenvoudige bewoordingen is het libido verantwoordelijk voor uw “behoefte” en potentie – voor “ik kan”.

Hoe het libido te verhogen en de potentie bij mannen te verbeteren?

1. Verlaag het stressniveau

 • In onze eerdere gesprekken over erectie en seksuele gezondheid van mannen, hebben we het al gehad over het feit dat stress, vermoeidheid en fysieke en emotionele stress enkele van de belangrijkste vijanden zijn van je potentie..
 • Als er op het werk een vreselijke haast naar het werk is of een crisissituatie die je nog niet weet op te lossen, dan zullen problemen met seks heel logisch en natuurlijk zijn.
 • Leer daarom om te ontspannen, te wisselen, te kalmeren en misschien zelfs te mediteren – en dan keert je verlangen niet alleen terug naar seks, maar ook naar het leven..

2. Meer ijzer

IJzer is essentieel voor de zuurstoftoevoer naar cellen en een verminderd libido kan een van de symptomen zijn van een tekort aan dit element in het lichaam. Voeg daarom ijzerrijke voedingsmiddelen zoals lever of rundvlees toe aan uw dieet, evenals rozijnen en bieten om u te helpen uw ijzervoorraden aan te vullen..

3. En minder koolhydraten

Koolhydraten zijn een van de belangrijkste energiebronnen voor mensen, maar alleen als je ze met mate consumeert. Want als er teveel van zijn, bestaat het risico niet alleen om dik te worden, maar ook om een ​​verslechtering van het seksleven onder ogen te zien..

Enkele van de meest verraderlijke voedingsmiddelen die uw libido kunnen beschadigen, zijn frisdrank (wat dan ook), worst, witbrood en patat. We zijn het erover eens dat al het bovenstaande erg lekker is, en ik wil geen afscheid nemen van deze producten. We bieden een compromis: gebruik ze minder vaak en met mate. En vervang witbrood door zemelen of rogge – geloof me, ze zijn niet erger.

4. Pas op voor suiker

Doorgaan met het onderwerp over koolhydraten – overtollige suiker leidt, zoals u weet, tot gewichtstoename, het risico op het ontwikkelen van diabetes mellitus en ook het optreden van intieme problemen.

Sommige wetenschappers beweren dat ons lichaam geen speciale behoefte aan suiker heeft, en toch is het consumptieniveau in de afgelopen eeuw 20 keer toegenomen. Uitweg – let op de exacte vorm waarin u het gebruikt.

Laat het minder vaak zoetwaren zijn en vaker fruit (uit blik). En als je niet zonder chocolade kunt, geef dan de voorkeur aan zwart: het is natuurlijker en gezonder dan zijn andere lieve broeders.

5. Maak er een gewoonte van om olijfolie te consumeren

We kunnen gewoon zeggen dat het nuttig is, maar u wilt waarschijnlijk weten wat het is. Er zijn verschillende redenen. Ten eerste helpt dit type olie het cardiovasculaire systeem, wat betekent dat het de bloedcirculatie verbetert..

Ten tweede helpt het oliezuur dat het bevat de lever om goed te functioneren, dat verantwoordelijk is voor de verwerking van oestrogenen, waarvan het verhoogde niveau de potentie negatief beïnvloedt. En ten slotte werd het zeer gewaardeerd en werd het constant gebruikt door de oude Grieken, en ze, zoals je je herinnert, waren erg slimme jongens.

6. Drink de “juiste” thee

We hebben allemaal wel eens zin om af en toe te drinken. We hebben afgesproken om zo min mogelijk frisdrank te drinken, en alcohol is niet geschikt voor frequente dorstlessen. Daarom drinken we overdag water, sap of thee. En de laatste kan gewoon uw trouwe assistent worden bij het verbeteren van de gezondheid van mannen..

We bieden drie opties: ivan-thee, muntthee en gemberthee. We hebben het al gehad over de voordelen van elk van hen, dus je hoeft alleen maar te kiezen welke je het leukst vindt..

7. Producten die de testosteronniveaus verhogen

U kunt het mannelijk libido verhogen door de hoeveelheid vrij testosteron te verhogen – het hormoon dat verantwoordelijk is voor “willen” en “kunnen”. Daarom raden we u aan ons materiaal te lezen of een video te bekijken van fitnesstrainer Dmitry Glebov over welke voedingsmiddelen aan uw dieet moeten worden toegevoegd..

Video Dmitry Glebov, youtube.com

8. Oefeningen om potentie te helpen

Zittend werk is niet alleen soms saai, maar ook altijd niet erg nuttig voor de bloedcirculatie in je geslachtsdelen. Daarom moeten mannen die op kantoor werken niet alleen sporten omdat het cool is, maar ook omdat het goed is voor de potentie..

Overigens is hier een lijst met de handigste oefeningen voor dit bedrijf:

 • 20 minuten runs;
 • fietsen;
 • squats;
 • barbell-oefeningen;
 • rotatie en heffen van het bekken.

9. Contrastdouche (en ook hiervoor)

Na lichamelijke inspanning spoelt een contrastdouche niet alleen zweet weg, maar verlicht ook de spierspanning. En onderweg verbetert het ook de bloedcirculatie, dus onthoud de formule: 30 seconden heet water, 30 seconden koud water. Herhaal de temperatuurverandering, idealiter, 10 keer..

10. Let op je … voeten

Dit is waarschijnlijk onverwacht, maar acupressuur van de voeten helpt bij het verbeteren van de werking van het hele lichaam, inclusief uw penis. Aangezien blootsvoets rennen op het gras en kiezelstenen nu in ons land enigszins problematisch is (vooral als je geen longontsteking wilt krijgen), doe jezelf dan een massage. Of koop een speciale massagemat.

11. Geef voor jezelf toe dat het tijd is om met slechte gewoonten te stoppen

Ja, ze schrijven het woord “impotentie” niet voor niets op sigarettenpakjes, en alcoholmisbruik is WAAR, schaadt de potentie. Er is hier geen samenzwering of hersenspoeling, en door elk weekend te stoppen met roken en drinken, maak je jezelf zeker niet erger..

12. Folkmedicijnen voor mannelijke problemen

Een magisch kruid dat de geslachtsdrift van een man snel zal vergroten, bestaat alleen in sprookjes en advertenties. Maar er zijn verschillende beproefde natuurlijke ingrediënten, waarvan de ontvangst een gunstig effect heeft op de potentie. Onder hen:

 • verzameling van munt, brandnetel, sint-janskruid en klaver;
 • een afkooksel van stinkende gouwe, hop, berkenknoppen en duizendblad;
 • daikon wortel;
 • infusie van Dubrovnik;
 • bij dood of propolis.

Hoe het mannelijk libido te verhogen?

13. Beantwoord de vraag: “Uw relatie met uw partner is op orde.”?

Omdat seksueel verlangen iets is dat in het hoofd wordt geboren (en niet waar het u lijkt), kunnen de problemen die u heeft met uw geliefde mogelijk leiden tot een afname van uw libido..

Ruzie, plotselinge kilheid, verlies van vertrouwen of wrok zijn redenen die moeten worden aangepakt door te praten in plaats van stimulerende pillen te nemen.

14. Begrijp de oorzaken van het probleem dat in uw hoofd leeft

In het verlengde van het vorige punt willen we hieraan toevoegen dat je de psychologische oorzaken van een laag libido niet moet onderschatten. Het zal u verbazen hoeveel en hoe gevarieerd de factoren zijn die uw seksleven negatief beïnvloeden..

Vraag jezelf eerlijk af: waarom wil ik dat niet? Ik wil helemaal niet of juist nu? Wanneer was de laatste keer dat ik me in een vergelijkbare situatie bevond en waarom? Als u zelf het antwoord niet kunt vinden, maar u vermoedt dat het probleem in uw onderbewustzijn ligt, dan is het wellicht de moeite waard om contact op te nemen met een psycholoog..

15. Zorg ervoor dat seks comfortabel is

Het blijkt dat hoe comfortabel het voor je is tijdens seks ook een belangrijke factor is voor het verschijnen van verlangen. En dan hebben we het niet alleen over de zachtheid van uw bed, maar ook over de verlichting en het geluidsniveau..

En ook de temperatuur en je innerlijke comfort – wat voor opwinding kan er zijn als je erg honger hebt of duivelse kiespijn hebt? Hier is dat hetzelfde.

16. Diversiteit kan je helpen

Soms wordt hunkering langzaam maar zeker gedood door verveling en routine. Bovendien doen ze het zo geleidelijk en onmerkbaar dat als er zich een probleem voordoet, u zich er misschien niet eens meer van herinnert..

En tevergeefs – probeer samen met je partner iets nieuws aan je seks toe te voegen, en het is heel goed mogelijk dat de relevantie van het verminderen van het libido vanzelf verdwijnt.

17. Verander de frequentie van geslachtsgemeenschap

Nee, je hebt het goed gehoord – te vaak seks, en ook te zeldzaam, heeft een directe invloed op het libido. En als met het ontbreken van seksuele activiteit alles duidelijk lijkt, dan zullen we het over het “teveel” uitleggen.

Volgens sommige seksuologen kunnen problemen met het ontstaan ​​van seksueel verlangen met twee tot drie contacten per dag worden opgelost door het aantal seksuele contacten te verminderen. Gelukkig tijdelijk.

8. Gebruik geuren om het verlangen te vergroten.

Weet je nog dat we je vertelden dat sommige etherische oliën kunnen werken als afrodisiaca voor vrouwen? Goed nieuws – ze zullen u ook helpen. Hier is een lijst met degene die u zullen helpen uw aantrekkingskracht te vergroten:

 • grapefruit;
 • jasmijn;
 • ylang-ylang;
 • bergamot;
 • nootmuskaat;
 • patchouli.

Libidoproblemen – hoe kun je ze anders oplossen??

19. Verwaarloos het bezoek aan de dokter niet.

Naast psychologische factoren en alledaagse vermoeidheid, kan een afname van de zin in seks een van de symptomen zijn van ernstige gezondheidsproblemen die alleen kunnen worden vastgesteld en behandeld na overleg met een specialist..

Daarom, als u, naast het verliezen van interesse in seks, problemen ervaart met plassen of ongemak voelt in de geslachtsorganen, google dan niet het recept voor welke kruiden u moet brouwen – ga naar de dokter. Verplicht.

20. Zoek geen pillen en hulpmiddelen om het libido te verhogen

Omdat ze niet bestaan. Er zijn intieme smeermiddelen en medicijnen (zoals Viagra) die helpen bij erectieproblemen, maar niet bij afwezigheid van verlangen. Als een of andere heldere en dure pillendoos belooft je libido te verhogen en het snel te doen, geloof het dan niet.

21. Raadpleeg een specialist over therapie

Een andere volledig natuurlijke reden voor een afname van het libido is de andropauze, die optreedt bij mannen na 40 jaar en wordt veroorzaakt door hormonale onevenwichtigheden. Dit probleem wordt opgelost door hormoonsubstitutietherapie, waarover uw arts u meer kan vertellen..

22. Vergeet de holistische benadering niet!

Het ligt volledig in uw macht om het libido en de potentie te vergroten. De belangrijkste voorwaarde is dat je ermee instemt dat het tijd kost, en dat je je gezondheid op een meer verantwoorde manier gaat benaderen..

En voordat je zegt “het helpt me niet”, probeer een van onze tips in een gewoonte te introduceren en gebruik het gedurende ten minste een paar maanden.

Hoe het libido bij een man te verhogen

Er is een nogal eigenaardig ritme in de moderne wereld. Vaak hebben we gewoon haast om te doen wat we nodig hebben, zonder op onze gezondheid en welzijn te letten. Dit probleem is vooral relevant bij mannen, die steeds vaker een gebrek aan seksuele activiteit en zelfs verlangen hebben..

In dit artikel zullen we de problemen van het verhogen van het libido bespreken, praten over wat het in het algemeen is en hoe je het kunt verhogen, zodat elke man die met dit probleem wordt geconfronteerd, alles kan oplossen en een vol gevoel kan krijgen..

Dit probleem betekent niet altijd een afname van de potentie, het komt voor dat een lage geslachtsdrift wordt veroorzaakt door problemen met het libido. Is potentie en libido niet hetzelfde, vraag je je af. Laten we het uitzoeken.

Wat is libido en hoe verschilt het van potentie

Potentie is mannelijke kracht. Bij afwezigheid heeft een man, met al zijn macht, geen erectie, of hij is erg zwak, de geslachtsgemeenschap is tamelijk kort. De potentie hangt af van de fysieke conditie van de man en kan afnemen bij aandoeningen van de urinewegen, bij aambeien, enzovoort (we raden aan om meer te weten te komen over potentieproblemen en de redenen waarom ze voorkomen).

Terwijl libido seksuele aantrekkingskracht is op psychologisch niveau. Bij afwezigheid heeft een man eenvoudigweg geen verlangen naar het andere geslacht. In feite is de oorzaak van hunkeringproblemen een tekort aan het hormoon testosteron, dat in grote hoeveelheden in de cellen van het scrotum wordt geproduceerd..

Redenen voor een verminderd libido bij mannen

Een verminderde zin in seks kan niet alleen te wijten zijn aan een tekort aan hormonen, maar ook aan prikkels uit de omgeving. Deze agressors zijn:

 • familieruzies;
 • problemen en conflicten op de robot;
 • constante snacks en gebrek aan regelmatige dagelijkse maaltijden;
 • frequente blootstelling aan stress;
 • schroom;
 • ontevredenheid met een seksuele partner;
 • depressie en chronische vermoeidheid;
 • slechte eerste seksuele ervaring.

Problemen kunnen niet alleen uit de omgeving komen, maar ook verborgen zijn in de man zelf. Dit zijn verschillende complexen, ziekten van het cardiovasculaire en zenuwstelsel, verschillende ziekten en ontevredenheid over zichzelf als mens..

Om het libido te verhogen, moet u proberen zoveel mogelijk irriterende stoffen te elimineren..

Contact opnemen met meisjes: Als u regelmatige en langdurige omgang met uw partner wilt, probeer dan schandalen uit uw communicatie te verwijderen. Als gevolg van dergelijke conflicten gebruiken de hersenen het deel dat verantwoordelijk is voor geslachtsgemeenschap en zien ze wat er is gebeurd als seksuele bevrediging..

Het is wenselijk dat mannen vaker rusten, zichzelf niet met grote verantwoordelijkheid belasten en een tedere relatie met hun partner opbouwen om constant seksuele aantrekkingskracht tot haar te voelen, en niet alleen haar tevreden te stellen, of de huwelijksplicht te vervullen..

Libido neemt ook af als gevolg van scherpe hormonale veranderingen, die kunnen worden veroorzaakt door zowel een te actief seksleven als de volledige afwezigheid ervan. Zorg er daarom voor dat uw leven zich op het niveau van de gulden snede bevindt..

De reden voor de hormonale afname kan ook overgewicht zijn, daarom domineren bij dikke mannen vrouwelijke hormonen de mannelijke hormonen, dit leidt tot impotentie.

Hoe het mannelijk libido te verhogen zonder medicijnen

Heel vaak ontstaat er een probleem met het libido tegen de achtergrond van een tekort aan testosteron in het lichaam. Om het aan te vullen, moet een man goed eten en zoveel mogelijk essentiële vitamines eten..

Dergelijke nuttige stoffen zijn vitamines van groep B, E en A, zink, magnesium, ijzer, kalium, selenium, calcium. Vitaminen zoals selenium en kalium zijn vooral nodig voor de hormoonproductie..

Magnesium en kalium reinigen het lichaam van cholesterol en hebben een gunstig effect op het bloed.

Verse groenten, fruit en groenten zijn een uitstekende bron van dergelijke voedingsstoffen. Maar denk niet dat er iets exotisch nodig is om het libido te verhogen. Integendeel, alle producten zijn te vinden op het schap in de koelkast of op het aanrecht in de dichtstbijzijnde winkel. Om het libido te verhogen, moet u voedsel eten zoals:

 • walnoten;
 • honing;
 • peterselie;
 • Een ananas;
 • banaan;
 • knoflook;
 • groene uien;
 • tomaten;
 • Aardbei.

Dit zijn natuurlijke afrodisiaca die vrij verkrijgbaar zijn en al honderden jaren worden gebruikt om het libido te verhogen. .

Naast deze producten zijn zeevruchten ook rijk aan essentiële vitamines. Vis, mosselen en zeewier kunnen de bron zijn van uw mannelijke kracht. Je kunt ook gefermenteerde melkproducten, ontbijtgranen en roggebrood gebruiken.

Maar er is ook een lijst met voedingsmiddelen die helaas moeten worden weggegooid als u een echt verlangen heeft om het libido te verhogen. Het:

 • vers wit brood;
 • koolzuurhoudende zoete dranken;
 • chocola;
 • vet, gebakken, gerookt vlees;
 • alcohol.

Alcohol en roken hebben over het algemeen een nadelig effect op de potentie en het mannelijk lichaam als geheel. Alcohol kan cellen in de testikels vernietigen die testosteron produceren.

En bier leidt tot de vervanging van alle mannelijke hormonen in het lichaam door vrouwelijke. Daarom hebben bierliefhebbers vaak hints van borsten en de zogenaamde bierbuik..

En roken veroorzaakt onherstelbare schade aan bloedvaten en ademhalingsorganen – kortademigheid is, zoals u weet, niet uw beste vriend tijdens geslachtsgemeenschap.

Het stoppen met slechte gewoonten zal niet alleen uw libido verhogen, maar ook uw leven gezonder en helderder maken. Je zult zien dat zonder slechte gewoonten alles om je heen begint te spelen in voorheen onzichtbare, heldere kleuren..

Het aanhouden van een actieve levensstijl is ook perfect om het libido van een man te verhogen. Matige lichaamsbeweging en een gezonde levensstijl zullen u niet alleen gezonder maken, maar ook uw zin in seks vergroten. Om seksuele activiteit te vergroten, sporten zoals:

 • ochtend joggen;
 • snelwandelen;
 • zwemmen;
 • volleybal;
 • basketbal;
 • Amerikaans voetbal;
 • yoga;
 • gymnastiek voor mannen (meer hierover hier).

Dit is vooral handig voor mensen met een zittende levensstijl. Als u het grootste deel van de dag achter de computer werkt, neem dan 5-10 minuten om op te staan ​​en oefeningen te doen, uw bloed te versnellen en uw spieren te versterken. Zelfs als het gewoon op zijn plaats loopt, een paar hurken en bochten.

Het libido verhogen met folkremedies

Deze plant heeft een gunstig effect op het centrale zenuwstelsel, de urinewegen, het wordt ook gebruikt om prostatitis te behandelen en de erectie te verbeteren. Het verloop van de behandeling met ginsengwortel duurt ongeveer twee tot drie weken. U moet twee keer per dag 20-30 druppels van het extract drinken..

Naast het verhogen van het libido, biedt deze cursus:

 • het wegwerken van slapeloosheid en rusteloze slaap;
 • herstel van depressie;
 • weerstand tegen stress;
 • preventie van de verspreiding van urineweginfecties en bekkenontsteking.

Naast het bovenstaande zijn nuttige kruiden: sint-janskruid, dille, aloë, brandnetel, ivan-thee, citroengras, koolzaad.

Medicijnen

Een van de belangrijkste fouten van mannen is om een ​​daling van het libido te behandelen met medicijnen om de potentie te behouden. Het moet meteen gezegd worden dat Viagra u op geen enkele manier zal helpen. Het zal veel beter zijn als u uw arts raadpleegt, die u zal adviseren over de nodige medicatie. Het kunnen zelfs gewone kalmerende middelen zijn, afhankelijk van de oorzaak van de daling van het libido..

Om de testosteronspiegel in het bloed te normaliseren, kan de arts de volgende geneesmiddelen voorschrijven:

 • Andriol TC – om het normale niveau van het mannelijke hormoon in het lichaam te normaliseren en in te stellen.
 • Methyltestosteron – voorgeschreven om het libido te verhogen bij mensen met overgewicht, nierproblemen, pathologie van de testikels en hypofyse.
 • Impaza is een analoog van Viagra, dat geen bijwerkingen heeft en geen verslaving in het mannelijk lichaam veroorzaakt.
 • Vitaminen Selenium en Zink, puur en gesynthetiseerd.

In geen geval zelfmedicatie toedienen! Hormonale medicijnen kunnen uitsluitend door de behandelende arts worden voorgeschreven. Lees aandachtig de lijst met bijwerkingen die kunnen optreden na het innemen van medicijnen.

Veiligere medicijnen om het libido en de potentie te verhogen, zijn medicijnen die zijn gemaakt op basis van kruiden en uitsluitend een opslagplaats zijn van vitaminecomplexen. Het:

 • Testogenon is een tonicum dat de bloedstroom verbetert en de zin in seks bij mannen verhoogt.
 • Een erotische patch is een wetenschappelijke prestatie. Een gemakkelijk te gebruiken, mobiele pleister, geïmpregneerd met een verscheidenheid aan kruidenextracten, is een uitstekend afrodiemiddel..
 • Herbal Wanders is een natuurlijke Viagra. Het medicijn veroorzaakt een erectie en een sterke aantrekkingskracht op het andere geslacht.
 • Leviton – verhoogt het mannelijk libido.
 • Tribulus – bevordert de productie van testosteron, stimuleert de bloedtoevoer naar de geslachtsorganen.
 • Damina – creëert een gevoel van milde ontsteking in de urinewegen, waardoor de gevoeligheid van het mannelijke lid meerdere keren toeneemt.

Hormonale medicijnen die zijn ontworpen om het lichaam te helpen testosteron te produceren, doden vrouwelijke hormonen in uw lichaam, waardoor uw libido in de toekomst niet afneemt..

Als u bepaalde medicijnen vaak gebruikt, bekijk dan de lijst met bijwerkingen die ze veroorzaken. Als er onder hen zoiets bestaat als een verminderd libido, is het beter om dit medicijn te vervangen door een veiliger analoog..

Raadpleeg uw arts als u problemen heeft met het libido. Het is mogelijk dat de aandoening is ontstaan ​​tegen de achtergrond van eerdere ziekten, zoals prostatitis, ontsteking van de urinewegen, enzovoort..

Seksuele activiteit is een manier om het libido te verhogen

Zoals hierboven vermeld, kan regelmatige, maar niet te frequente geslachtsgemeenschap de testosteronniveaus in het lichaam stabiliseren. Bovendien hebben beide partners plezier. Als een man zijn metgezel tot een orgasme brengt, verhoogt dit zijn zelfrespect, waarvan bekend is dat het het libido beïnvloedt. Daarom, meisjes, vertel de jongens dat ze gewoon reuzen in bed zijn, enzovoort..

Bovendien is geslachtsgemeenschap een uitstekende manier om het immuunsysteem en het cardiovasculaire systeem te versterken. Het hart verhardt adrenaline, die tijdens een orgasme in het bloed vrijkomt.

Ook ontwikkelt een snelle ademhaling de longen, wat de mogelijkheid van infectie- en hartaandoeningen voorkomt..

Bovendien worden tijdens de geslachtsgemeenschap antilichamen geproduceerd die ons immuunsysteem helpen verschillende soorten virussen en infecties te bestrijden..

Libido is mannelijke kracht en passie, en er is niets erger als hij het verliest. Daarom moeten beiden in het gezin voor elkaars gezondheid zorgen..

De partner moet de emotionele toestand van haar soulmate en zijn dieet volgen, en de partner moet zijn geliefde in bed bevredigen, zodat zij tevreden is en hij zich op zijn best voelt.

In de meeste gevallen hangt het libido af van de verdiensten van de man in bed. Dus vertroetel uw dierbaren en wees gezond!

Hoe het libido bij mannen te verhogen: medicijnen en alternatieve methoden

Libido is een seksuele aantrekkingskracht die optreedt bij mannen en vrouwen onder invloed van een groep hormonen.

Het wordt gevormd op psychologisch niveau en heeft niets te maken met de fysiologische tekenen van seksuele opwinding, maar is er nauw mee verwant: verminderd libido kan erectiestoornissen veroorzaken bij mannen, en problemen met erectie leiden op hun beurt tot een verzwakking van seksuele opwinding. verlangen.

Factoren die het libido verminderen

Bijna alle processen die in het lichaam plaatsvinden, kunnen de vorming van libido beïnvloeden. Een verminderd seksueel verlangen kan worden veroorzaakt door zowel psychologische als fysiologische factoren:

 • gebrek aan fysieke activiteit;
 • overgewicht;
 • onevenwichtige voeding;
 • slaapstoornis, gebrek aan slaap;
 • chronische vermoeidheid, overwerk;
 • constante stress;
 • slechte gewoontes;
 • hormonale onbalans, onvoldoende productie van testosteron;
 • de aanwezigheid van ernstige interne pathologieën: hypertensie, diabetes mellitus;
 • ziekten van het urogenitaal systeem;
 • onregelmatig seksleven;
 • zwakke erectie, verminderde gevoeligheid van de geslachtsorganen;
 • psychologische complexen;
 • depressie, neurose;
 • problemen met een partner: verslaving, eentonig seksleven, ruzies;
 • aangeboren of verworven aandoeningen van de structuur van de penis;
 • medicijnen nemen die de voortplantingsfunctie negatief beïnvloeden;
 • leeftijd verandert.
 • De meest voorkomende redenen voor een afname of gebrek aan libido zijn psychische problemen, leeftijdsgebonden uitsterven van seksuele activiteit en slechte gewoonten, wat leidt tot de ontwikkeling van interne pathologieën en hormonale onbalans..
 • Om erachter te komen wat de oorzaak is van mannelijke frigiditeit, zal overleg met een specialist helpen.

Er zijn verschillende manieren om het libido te verhogen, waarvan de effectiviteit afhangt van de oorzaak van het probleem en de individuele kenmerken van het lichaam van de man. Dat is de reden waarom het bij een lange afwezigheid van seksueel verlangen wordt aanbevolen om een ​​arts te raadplegen. U moet op hormonen worden getest.

Als er endocriene afwijkingen worden vastgesteld, wordt hormoontherapie voorgeschreven.

Als de reden voor het gebrek aan libido een gebrek aan testosteron is, krijgt de patiënt vervangende (direct testosteron) of stimulerende (verhoging van de testosteronproductie) geneesmiddelen voorgeschreven:

 • Nebido;
 • Sustanon;
 • Halotestin;
 • Androgel;
 • Bigonadil;
 • Profazi;
 • Arimatest;
 • Gonatrofen.

Effectieve manieren om vrouwelijk libido te verhogen

Om de testosteronniveaus te verhogen, worden ook medicinale plantenextracten voorgeschreven. Ze worden als onschadelijker beschouwd en hebben invloed op het hele lichaam, inclusief het voortplantingssysteem. De meest populaire zijn de volgende kruidenpreparaten die het libido bij mannen verhogen:

 • Testogenon;
 • Tribestan;
 • Vitrix;
 • Damiana;
 • Leveton Forte.

Omdat seksueel verlangen direct verband houdt met erectiele functie, zijn pillen om de potentie te verhogen een van de meest effectieve middelen om het libido bij mannen te verhogen – PDE-5-remmers:

 • Viagra;
 • Cialis;
 • Tadalfil;
 • Levitra;
 • Vizarsin.

Als een patiënt geen krachtige ziekteverwekkers kan nemen, of zijn gebrek aan libido niet gepaard gaat met ernstige fysiologische problemen, kan een specialist het gebruik van natuurlijke voedingssupplementen met een mild cumulatief effect aanbevelen, evenals vitamine- en mineralencomplexen. De meeste hebben praktisch geen contra-indicaties en bijwerkingen en dragen bij aan het versterken van natuurlijke opwinding. De meest populaire zijn de volgende stimulerende voedingssupplementen:

 • Vitrum;
 • Carnitine;
 • Formule voor mannen;
 • Wuka-wuka;
 • Wimax;
 • Boss Royal Viagra.

Het verhogen van het libido bij mannen wordt ook uitgevoerd met behulp van speciale fysiotherapieprocedures:

 1. Massage: hydromassage, hardwaremassage met vibratie, massage van de lumbosacrale regio, prostaat en penis.
 2. Hydrotherapie: opstijgende douche, waterstofsulfide, kooldioxide en terpentijnbaden.
 3. Elektrotherapie.
 4. Warmtetherapie – moddertoepassingen.
 5. Selectieve chromotherapie – behandeling met monochromatische VDI-straling.

Om de psychologische oorzaken van een verminderd libido te elimineren, zijn psychotherapeutische sessies met een sekstherapeut nodig, waarvoor vaak de aanwezigheid van beide partners vereist is.

Door hun relatie te analyseren, kan een specialist de exacte oorzaak van het probleem achterhalen en uitleggen hoe het gezamenlijk kan worden opgelost.

Indien nodig wordt cognitieve gedragstherapie uitgevoerd om negatieve attitudes die verband houden met de seksuele sfeer te elimineren.

Dieet correctie

Het veranderen van de dagelijkse voeding wordt niet alleen tijdens de behandeling aanbevolen, maar ook als preventieve maatregel tegen een afname van het libido. Het is noodzakelijk om de voedingsstoffen in balans te houden, het lichaam van voldoende vitamines en mineralen te voorzien en regelmatig, maar in kleine porties, te eten. Het is raadzaam om het gebruik van alcohol en vette, zware voedingsmiddelen uit te sluiten of te beperken.

Bij een verminderd libido moet de voorkeur worden gegeven aan voedingsmiddelen die grote hoeveelheden zink, kalium en selenium bevatten, evenals natuurlijke afrodisiaca:

 • alle soorten fruit en groenten;
 • mager vlees;
 • zeevruchten: vette vis, garnalen, mosselen, schaaldieren;
 • noten: amandelen, walnoten, cashewnoten;
 • greens: peterselie, koriander, dille, spinazie;
 • hete kruiden: gember, rode peper, knoflook, kurkuma;
 • bessen: veenbessen, krenten, kersen, bosbessen.

In de meeste gevallen zullen een goed dieet en het naleven van normale werk- en rustregimes het seksuele verlangen normaliseren zonder het gebruik van medicamenteuze therapie..

Traditionele methoden

Naast geneesmiddelen om het libido te verhogen, kunt u bewezen en betaalbare folkremedies gebruiken:

 • kruidenthee van munt, sint-janskruid, klaver en brandnetel;
 • afkooksel van rozenbottels en lijsterbessen;
 • tinctuur van meidoornbloemen;
 • infusie van salie en rozemarijn;
 • infusie van gedroogde calamuswortel.

Je kunt aan alle drankjes 1-1,5 theelepels honing toevoegen. Het zal niet alleen de smaak van het product verbeteren, maar ook het effect ervan versterken, aangezien het vitamine E bevat en het libido bij zowel mannen als vrouwen helpt verhogen..

Beoordelingen van mannen over de effectiviteit van verschillende methoden

De meeste mannen, met een afname van het seksuele verlangen, geven er de voorkeur aan het probleem op te lossen met behulp van krachtige middelen die gewoonlijk worden gebruikt om impotentie te behandelen: Viagra, Levitra en andere medicijnen.

Ouderen nemen vaker hun toevlucht tot veiliger stimulerende voedingssupplementen en homeopathische middelen.

Ook populair zijn vitamine- en mineralencomplexen en versterkende voedingssupplementen, zoals Duovit en Tribestan – een preparaat dat plantaardige steroïde saponinen bevat..

Bij een afname van het libido moet een man allereerst aandacht besteden aan zijn levensstijl en relatie met zijn partner..

Een psycholoog bezoeken, overtollig gewicht elimineren en het dieet aanpassen zijn de eenvoudigste, maar zeer effectieve methoden om de zin in seks te vergroten..

Als, na het veranderen van de levensstijl, libidoproblemen niet normaliseren, moet u een arts raadplegen: de reden kan liggen in pathologische processen, die belangrijk zijn om zo snel mogelijk te identificeren en te genezen.

Het effect van hormonen op de seksuele drang van vrouwen

Alexander, 45 jaar oud. Ik heb een laag testosterongehalte en chronische prostatitis, hierdoor is het verlangen naar veertigste bijna verschrikkelijk. Naast de hoofdbehandeling schreef de arts een kuur met vitamines en een bioadditief Gerimax voor. Het medicijn is echt goed, het effect is onmiddellijk voelbaar en het algemene welzijn is verbeterd..

Vadim, 28 jaar oud. Onlangs begon ik vaak te overwerken, het werk is stressvol. Als gevolg hiervan nam het libido af, het meisje is ongelukkig. Op advies van een vriend begon ik drie keer per dag Tribestan te drinken. Gevolg: vermoeidheid is afgenomen en in bed is alles prima..

Effectieve medicijnen om het libido bij mannen te verhogen

Met de leeftijd ervaren veel leden van het sterkere geslacht een verzwakking van het seksuele verlangen, dus het wordt noodzakelijk om medicijnen te nemen om het libido te verhogen.

De potentie bij mannen verzwakt niet alleen door leeftijdsgerelateerde veranderingen in het lichaam, maar ook om een ​​aantal andere redenen.

Slecht slapen, stress op het werk, gezondheidsproblemen, conflicten en ruzies in het gezin leiden tot een afname van de zin in seks en verlangen. Dit probleem kan echter worden aangepakt..

Voordat u geld koopt en neemt om het libido te verhogen, moet u de oorzaken van de aandoening begrijpen. De meeste medicijnen zijn bedoeld om de testosteronniveaus in het mannelijk lichaam te verhogen. Maar als de hormonale achtergrond in orde is en de potentie om andere redenen verzwakt, zullen dergelijke medicijnen niet het gewenste resultaat geven..

Symptomen en diagnose van de aandoening

Om een ​​arts effectieve en veilige medicijnen voor te schrijven om de geslachtsdrift van een man te vergroten, is het noodzakelijk om te begrijpen waarom deze afneemt. Het is mogelijk om de oorzaken en voorwaarden vast te stellen door de symptomen van de aandoening te onderzoeken en een diagnose te stellen. Een verminderd libido kan zich op verschillende manieren manifesteren:

 • een man wil zelden geslachtsgemeenschap;
 • er is een afkeer van intimiteit;
 • een man wil seks, maar kan zijn functies niet altijd ten volle vervullen.

Al deze symptomen duiden op verschillende aandoeningen in het mannelijk lichaam. Daarom worden medicijnen die het libido bij mannen verhogen niet hetzelfde voorgeschreven. Erectiestoornissen en lage testosteronniveaus moeten op verschillende manieren worden aangepakt.

Het is onmogelijk om zelf medicatie toe te dienen en zelf medicijnen voor te schrijven. Het is des te gevaarlijker om medicijnen te gebruiken om de potentie tijdelijk te versterken, wat een negatief effect op het lichaam heeft..

Uitgebreide diagnostiek van de gezondheid van mannen omvat het testen en verzamelen van geschiedenis. De arts moet uitzoeken hoe vaak er geen verlangen is, hoe lang geleden dergelijke veranderingen werden opgemerkt, welke factoren gepaard gaan met een afname van het libido en andere kenmerken die belangrijk zijn voor de benoeming van verdere behandeling.

Geneesmiddelen om de zin in seks te vergroten

Geneesmiddelen die voor een verhoging van het libido bij mannen zorgen, zijn onderverdeeld in verschillende groepen en variëteiten, afhankelijk van het belangrijkste actieve ingrediënt en de duur van het effect op het lichaam. Ze hebben verschillende eigenschappen en hebben het volgende effect:

 • de bloedcirculatie in het bekkengebied verbeteren;
 • activeer het werk van het centrum van de hersenen dat verantwoordelijk is voor opwinding;
 • verhoging van het niveau van testosteron in het mannelijk lichaam;
 • hebben een tonisch effect, verlichten vermoeidheid en geven kracht.

Sommige libidopillen gaan maar een paar uur mee en zijn geschikt voor een enkele dosis..

Dergelijke medicijnen als biologisch actieve additieven hebben een complex effect op het lichaam en vullen het gebrek aan vitamines en micro-elementen aan. Hormonale middelen vervullen de functie van substitutietherapie, worden door de cursus ingenomen.

Afhankelijk van de oorzaak van de aandoening en de uitkomst van de diagnose zal de arts een of meer geschikte medicijnen voorschrijven..

Tijdelijke krachtige ziekteverwekkers

Onder de medicijnen die een sterk, maar kortstondig effect hebben, kunnen beide pillen worden genoemd die bij veel mensen bekend zijn en die zelden worden voorgeschreven..

Ze helpen de zin in seks te vergroten die om psychologische of emotionele redenen is aangetast. Ze worden vaak geaccepteerd als een man intimiteit wil, maar daar moeite mee heeft..

De meest effectieve en populaire zijn:

 1. Viagra is een medicijn dat is getest door tijd en ervaring. Het actieve ingrediënt van de tabletten is sildenafilcitraat, dat binnen 40-60 minuten na toediening het verwachte effect geeft dat tot 6 uur aanhoudt;
 2. Levitra is een medicijn met een vergelijkbare werking, dat tegelijkertijd veel minder contra-indicaties heeft en zelfs is goedgekeurd voor gebruik door patiënten met diabetes mellitus. De duur van het effect op het lichaam kan enkele dagen na inname worden gevoeld;
 3. Tadalafil – pillen die de potentie van mannen verhogen en de geslachtsgemeenschap verlengen. Ze hebben een milde werking op het lichaam en hebben praktisch geen contra-indicaties.

De effectieve werking van de beschreven medicijnen is alleen mogelijk als de man fysiologisch gezond is en geen problemen heeft met de erectiele functie. Als de reden voor een laag libido niet alleen psychologische en emotionele vereisten zijn, is het nemen van dergelijke pillen nutteloos en onveilig voor de gezondheid. Daarom is het noodzakelijk om een ​​arts te raadplegen voordat u medicijnen koopt..

Hormonale medicijnen voor potentie

Als de oorzaak van een laag libido een tekort aan testosteron of andere hormonen in het mannelijk lichaam is, is het noodzakelijk om hormoontherapie te ondergaan. Er zijn ook nogal wat van dergelijke medicijnen en om de juiste remedie te kiezen, moet u een specialist raadplegen. De meest effectieve en veilige hormonale medicijnen voor de gezondheid van mannen zijn:

 1. Methyltestosteron – tabletten hebben hun effectiviteit bewezen wanneer het testosteronniveau van een man daalt als gevolg van schildklieraandoeningen, overgewicht, prostatitis. De toegestane dosering en de regelmaat van het innemen van de pillen wordt voor elke patiënt afzonderlijk berekend op de afspraak van de arts;
 2. Andriol TK – het medicijn stelt u in staat om het tekort aan testosteron in het mannelijk lichaam te compenseren, ongeacht de redenen die tot een dergelijke overtreding hebben geleid. Capsules veroorzaken geen bijwerkingen en hebben praktisch geen contra-indicaties, maar de dosering moet worden voorgeschreven door een specialist;
 3. Nebido is een medicijn dat wordt gebruikt als intramusculaire injectie. Hiermee kunt u de ontbrekende hormonen in het mannelijk lichaam effectief en volledig vervangen, zonder oververzadiging te veroorzaken;
 4. Testogenon – capsules van een voedingssupplement op basis van plantaardige ingrediënten, die ook een complex van vitamines bevatten. Voor een maand regelmatig gebruik is het niveau van de seksuele drang van een man volledig hersteld.

Ondanks de milde en onschadelijke effecten van dergelijke medicijnen, is het gebruik ervan alleen toegestaan ​​op doktersrecept. De specialist houdt niet alleen rekening met de individuele kenmerken van het mannelijk lichaam, maar ook met de interactie van tabletten met andere geneesmiddelen.

Traditionele en kruidenpreparaten om het libido te verhogen

Naast synthetische en hormonale medicijnen worden medicijnen vaak gebruikt om seksueel verlangen te versterken, die alleen natuurlijke ingrediënten en plantenextracten bevatten..

Ze hebben een langzamer effect op het mannelijke libido, maar ze hebben een aantal nuttige eigenschappen – de meeste zijn gericht op algemene versterking van het lichaam, verhoging van de tonus, ontspanning en het aanvullen van verloren energie..

Ze worden vaak voorgeschreven als preventieve maatregelen om een ​​hoog niveau van potentie en seksueel verlangen te behouden..

De meest effectieve kruidenremedies om de potentie te behouden of te vergroten zijn:

 1. Sealex forte – bekend als een krachtige activator van mannelijke kracht en energie;
 2. Impaza is een homeopathisch geneesmiddel om het libido te verhogen;
 3. Spray M16 is een medicijn gemaakt op basis van veel kruiden en plantcomponenten, die in zijn werking wordt vergeleken met Viagra;
 4. Tribulus – bevat natuurlijke extracten die de productie van testosteron activeren;
 5. Leveton is een medicijn dat het fytosteroïde hormoon ecdysteron bevat. Het medicijn verhoogt niet alleen de potentie, maar beïnvloedt ook de opbouw van spiermassa en algehele fysieke kracht van een man..

Elena Malysheva. Hoe het libido te verhogen?

Welke pillen of capsules u moet innemen om een ​​goede en hoogwaardige seksuele relatie weer in het leven van een man te brengen, hangt van veel factoren af..

Om een ​​behandeling met medicijnen die het mannelijk libido beïnvloeden echt effectief te zijn, moet u uw levensstijl analyseren en de kwaliteit en het niveau van uw eigen bestaan ​​verbeteren..

Hoe minder stress en spanning een man elke dag heeft, des te meer plezier en vreugde zal seksuele intimiteit hem en zijn partner brengen..

Hoe het mannelijk libido te verhogen en de potentie te verbeteren: 22 competent advies

In een ideale wereld heeft nog nooit iemand gehoord van intieme problemen, maar helaas, in onze dimensie is het risico om ze onder ogen te zien veel groter dan we zouden willen..

Gelukkig kan een verminderd libido worden verhoogd en kan de potentie worden verbeterd. En zelfs als je nu niet klaagt over je seksuele gezondheid, raden we je aan om naar een paar tips te luisteren die je kansen om altijd op je best in bed te zijn aanzienlijk vergroten..

Libido en potentie – verwar de concepten niet.

We beginnen met twee basisconcepten die in dit gesprek nuttig voor ons zullen zijn en die sommigen om de een of andere reden verwarren. Libido is dus een term uit de psychologie die je seksuele begeerte aanduidt. Dat wil zeggen, hoe gemakkelijk en snel u opgewonden raakt en klaar bent voor geslachtsgemeenschap.

En potentie, in overeenstemming met potentieel, duidt op het fysieke vermogen om liefde te bedrijven. In eenvoudige bewoordingen is het libido verantwoordelijk voor uw “behoefte” en potentie – voor “ik kan”.

Hoe het libido te verhogen en de potentie bij mannen te verbeteren?

Verlaag het stressniveau

In onze eerdere gesprekken over erectie en seksuele gezondheid van mannen, hebben we het al gehad over het feit dat stress, vermoeidheid en fysieke en emotionele stress enkele van de belangrijkste vijanden zijn van je potentie..

Als er op het werk een vreselijke haast naar het werk is of een crisissituatie die je nog niet weet op te lossen, dan zullen problemen met seks heel logisch en natuurlijk zijn.

Leer daarom om te ontspannen, te wisselen, te kalmeren en misschien zelfs te mediteren – en dan keert je verlangen niet alleen terug naar seks, maar ook naar het leven..

Meer ijzer

IJzer is essentieel voor de zuurstoftoevoer naar cellen en een verminderd libido kan een van de symptomen zijn van een tekort aan dit element in het lichaam. Voeg daarom ijzerrijke voedingsmiddelen zoals lever of rundvlees toe aan uw dieet, evenals rozijnen en bieten om u te helpen uw ijzervoorraden aan te vullen..

En minder koolhydraten

Koolhydraten zijn een van de belangrijkste energiebronnen voor mensen, maar alleen als je ze met mate consumeert. Want als er teveel van zijn, bestaat het risico niet alleen om dik te worden, maar ook om een ​​verslechtering van het seksleven onder ogen te zien..

Enkele van de meest verraderlijke voedingsmiddelen die uw libido kunnen beschadigen, zijn frisdrank (wat dan ook), worst, witbrood en patat. We zijn het erover eens dat al het bovenstaande erg lekker is, en ik wil geen afscheid nemen van deze producten. We bieden een compromis: gebruik ze minder vaak en met mate. En vervang witbrood door zemelen of rogge – geloof me, ze zijn niet erger.

Pas op voor suiker

Doorgaan met het onderwerp over koolhydraten – overtollige suiker leidt, zoals u weet, tot gewichtstoename, het risico op het ontwikkelen van diabetes mellitus en ook het optreden van intieme problemen.

Sommige wetenschappers beweren dat ons lichaam geen speciale behoefte aan suiker heeft, en toch is het consumptieniveau in de afgelopen eeuw 20 keer toegenomen. Uitweg – let op de exacte vorm waarin u het gebruikt.

Laat er minder zoetwaren zijn en vaker fruit (uit blik). En als je niet zonder chocolade kunt, geef dan de voorkeur aan zwart: het is natuurlijker en gezonder dan zijn andere lieve broeders.

Maak er een gewoonte van om olijfolie te consumeren

We kunnen gewoon zeggen dat het nuttig is, maar u wilt waarschijnlijk weten wat het is. Er zijn verschillende redenen. Ten eerste helpt dit type olie het cardiovasculaire systeem, wat betekent dat het de bloedcirculatie verbetert..

Ten tweede helpt het oliezuur dat het bevat de lever om goed te functioneren, dat verantwoordelijk is voor de verwerking van oestrogenen, waarvan het verhoogde niveau de potentie negatief beïnvloedt. En ten slotte werd het zeer gewaardeerd en werd het constant gebruikt door de oude Grieken, en ze, zoals je je herinnert, waren erg slimme jongens.

Drink de “juiste” theeën

We hebben allemaal wel eens zin om af en toe te drinken. We hebben afgesproken om zo min mogelijk frisdrank te drinken, en alcohol is niet geschikt voor frequente dorstlessen. Daarom drinken we overdag water, sap of thee. En de laatste kan gewoon uw trouwe assistent worden bij het verbeteren van de gezondheid van mannen..

We bieden drie opties: ivan-thee, muntthee en gemberthee. We hebben het al gehad over de voordelen van elk van hen, dus je hoeft alleen maar te kiezen welke je het leukst vindt..

Producten die de testosteronniveaus verhogen

U kunt het mannelijk libido verhogen door de hoeveelheid vrij testosteron te verhogen – het hormoon dat verantwoordelijk is voor “willen” en “kunnen”. Daarom raden we u aan ons materiaal te lezen of een video te bekijken van fitnesstrainer Dmitry Glebov over welke voedingsmiddelen aan uw dieet moeten worden toegevoegd..

Oefeningen om potentie te helpen

Zittend werk is niet alleen soms saai, maar ook altijd niet erg nuttig voor de bloedcirculatie in je geslachtsdelen. Daarom moeten mannen die op kantoor werken niet alleen sporten omdat het cool is, maar ook omdat het goed is voor de potentie..

Overigens is hier een lijst met de handigste oefeningen voor dit bedrijf:

 • 20 minuten runs;
 • fietsen;
 • squats;
 • barbell-oefeningen;
 • rotatie en heffen van het bekken.

Contrastdouche (en ook hiervoor)

Na lichamelijke inspanning spoelt een contrastdouche niet alleen zweet weg, maar verlicht ook de spierspanning. En onderweg verbetert het ook de bloedcirculatie, dus onthoud de formule: 30 seconden heet water, 30 seconden koud water. Herhaal de temperatuurverandering, idealiter, 10 keer..

Besteed aandacht aan je … voeten

Dit is waarschijnlijk onverwacht, maar acupressuur van de voeten helpt bij het verbeteren van de werking van het hele lichaam, inclusief uw penis. Aangezien blootsvoets rennen op het gras en kiezelstenen nu in ons land enigszins problematisch is (vooral als je geen longontsteking wilt krijgen), doe jezelf dan een massage. Of koop een speciale massagemat.

Geef toe dat het tijd is om met slechte gewoonten te stoppen.

Ja, ze schrijven het woord “impotentie” niet voor niets op sigarettenpakjes, en alcoholmisbruik is WAAR, schaadt de potentie. Er is hier geen samenzwering of hersenspoeling, en door elk weekend te stoppen met roken en drinken, maak je jezelf zeker niet erger..

Folkmedicijnen voor mannelijke problemen

Een magisch kruid dat de geslachtsdrift van een man snel zal vergroten, bestaat alleen in sprookjes en advertenties. Maar er zijn verschillende beproefde natuurlijke ingrediënten, waarvan de ontvangst een gunstig effect heeft op de potentie. Onder hen:

 • verzameling van munt, brandnetel, sint-janskruid en klaver;
 • een afkooksel van stinkende gouwe, hop, berkenknoppen en duizendblad;
 • daikon wortel;
 • infusie van Dubrovnik;
 • bij dood of propolis.

Beantwoord de vraag: “Uw relatie met uw partner is op orde.”?

Omdat seksueel verlangen iets is dat in het hoofd wordt geboren (en niet waar het u lijkt), kunnen de problemen die u heeft met uw geliefde mogelijk leiden tot een afname van uw libido..

Ruzie, plotselinge kilheid, verlies van vertrouwen of wrok zijn redenen die moeten worden aangepakt door te praten in plaats van stimulerende pillen te nemen.

Behandel de oorzaken van het probleem dat in uw hoofd leeft

In het verlengde van het vorige punt willen we hieraan toevoegen dat je de psychologische oorzaken van een laag libido niet moet onderschatten. Het zal u verbazen hoeveel en hoe gevarieerd de factoren zijn die uw seksleven negatief beïnvloeden..

Vraag jezelf eerlijk af: waarom wil ik dat niet? Ik wil helemaal niet of juist nu? Wanneer was de laatste keer dat ik me in een vergelijkbare situatie bevond en waarom? Als u zelf het antwoord niet kunt vinden, maar u vermoedt dat het probleem in uw onderbewustzijn ligt, dan is het wellicht de moeite waard om contact op te nemen met een psycholoog..

Zorg ervoor dat seks comfortabel is

Het blijkt dat hoe comfortabel het voor je is tijdens seks ook een belangrijke factor is voor het verschijnen van verlangen. En dan hebben we het niet alleen over de zachtheid van uw bed, maar ook over de verlichting en het geluidsniveau..

En ook de temperatuur en je innerlijke comfort – wat voor opwinding kan er zijn als je erg honger hebt of duivelse kiespijn hebt? Hier is dat hetzelfde.

Variatie kan je daarbij helpen

Soms wordt hunkering langzaam maar zeker gedood door verveling en routine. Bovendien doen ze het zo geleidelijk en onmerkbaar dat als er zich een probleem voordoet, u zich er misschien niet eens meer van herinnert..

En tevergeefs – probeer samen met je partner iets nieuws aan je seks toe te voegen, en het is heel goed mogelijk dat de relevantie van het verminderen van het libido vanzelf verdwijnt.

Verander de frequentie van geslachtsgemeenschap

Nee, je hebt het goed gehoord – te vaak seks, en ook te zeldzaam, heeft een directe invloed op het libido. En als met het ontbreken van seksuele activiteit alles duidelijk lijkt, dan zullen we het over het “teveel” uitleggen.

Volgens sommige seksuologen kunnen problemen met het ontstaan ​​van seksueel verlangen met twee tot drie contacten per dag worden opgelost door het aantal seksuele contacten te verminderen. Gelukkig tijdelijk.

Gebruik geuren om het verlangen te vergroten

Weet je nog dat we je vertelden dat sommige etherische oliën kunnen werken als afrodisiaca voor vrouwen? Goed nieuws – ze zullen u ook helpen. Hier is een lijst met degene die u zullen helpen uw aantrekkingskracht te vergroten:

 • grapefruit;
 • jasmijn;
 • ylang-ylang;
 • bergamot;
 • nootmuskaat;
 • patchouli.

Verwaarloos een bezoek aan de dokter niet

Naast psychologische factoren en alledaagse vermoeidheid, kan een afname van de zin in seks een van de symptomen zijn van ernstige gezondheidsproblemen die alleen kunnen worden vastgesteld en behandeld na overleg met een specialist..

Daarom, als u, naast het verliezen van interesse in seks, problemen ervaart met plassen of ongemak voelt in de geslachtsorganen, google dan niet het recept voor welke kruiden u moet brouwen – ga naar de dokter. Verplicht.

Zoek niet naar pillen en libido-hulpmiddelen

Omdat ze niet bestaan. Er zijn intieme smeermiddelen en medicijnen (zoals Viagra) die helpen bij erectieproblemen, maar niet bij afwezigheid van verlangen. Als een of andere heldere en dure pillendoos belooft je libido te verhogen en het snel te doen, geloof het dan niet.

Raadpleeg een specialist over therapie

Een andere volledig natuurlijke reden voor een afname van het libido is de andropauze, die optreedt bij mannen na 40 jaar en wordt veroorzaakt door hormonale onevenwichtigheden. Dit probleem wordt opgelost door hormoonsubstitutietherapie, waarover uw arts u meer kan vertellen..

Vergeet een geïntegreerde aanpak niet!

Het ligt volledig in uw macht om het libido en de potentie te vergroten. De belangrijkste voorwaarde is dat je ermee instemt dat het tijd kost, en dat je je gezondheid op een meer verantwoorde manier gaat benaderen..

En voordat je zegt “het helpt me niet”, probeer een van onze tips in een gewoonte te introduceren en gebruik het gedurende ten minste een paar maanden.