Kantoorromantiek: 3 scenario’s voor de ontwikkeling van een relatie

Kantoorromantiek: 3 scenario’s voor de ontwikkeling van een relatie

Wat is er banaler dan een kantoorromantiek? Houden van en slapen waar je werkt is voor velen een taboe, bovendien verstoort liefde een carrière op vreselijke wijze..

Maar ondanks de uiterlijk negatieve houding van de meeste mensen ten opzichte van kantoorromans, zijn de statistieken meedogenloos: minstens elke derde Rus begon minstens één keer in zijn leven een relatie op het werk. Toegegeven, slechts 13% van hen eindigt in een wettelijk huwelijk, 23% blijft elkaar ontmoeten, de rest is uit elkaar. Maar als je erover nadenkt: welk percentage van alle relaties eindigt over het algemeen in een huwelijk? En hoeveel partners zijn er nodig "proberen", om je?

Ondertussen is een kantoorroman een echte trend van onze tijd, en sociologen verklaren dit vaak door het feit dat er nu echt een catastrofaal gebrek is aan plaatsen waar je een waardige levenspartner kunt ontmoeten die gelijk is aan jou, zowel wat betreft inkomen als sociale status. ..

Dit probleem is vooral relevant voor degenen die ouder zijn dan 30, omdat natuurlijke bronnen van nieuwe kennissen, zoals een universiteit, studentenpartijen en belangenbedrijven, niet langer relevant zijn, vooral omdat de meeste potentiële partners op deze leeftijd al bezet zijn. Ga niet naar clubs voor mensen ouder dan 30! Dus een kantoorromantiek is echt
exit, tenzij we het natuurlijk niet hebben over een affaire met een getrouwde man in de hoop op een betere toekomst.

Kantoorromantiek: de pluspunten

Een kantoorromantiek is een controversieel iets, en het heeft zowel een groot aantal tekortkomingen, die het in de ogen van de meeste taboes maken, als een aanzienlijk aantal voordelen. De enige vraag is welke voor- en nadelen voor u belangrijker zijn..

De onbetwiste voordelen van een kantoorromantiek zijn onder meer:

1. Je weet van tevoren wat je uitverkorene is in het gewone leven en hebt de mogelijkheid hem in natuurlijke omstandigheden te observeren. Je weet hoe hij reageert op kritiek, hoe hij zich gedraagt ​​als hij boos wordt en hoe succesvol hij is als professional. Dat wil zeggen, je weet in eerste instantie met wie je te maken hebt, en je kunt erachter komen of het de moeite waard is om met zo iemand een gezin te stichten. De kans dat je de volgende ochtend na de bruiloft wakker wordt naast een monster in plaats van een prins is bijna nihil..

2. Je hebt altijd iets om over te praten – om de problemen van het bedrijf, collega’s, baas of vooruitzichten voor de ontwikkeling van de branche waarin je werkt te bespreken. Overigens zijn psychologen van mening dat ruzies en geschillen bij een paar vaak voorkomen, juist omdat de twee simpelweg niets hebben om over te praten. En met een collega is zo’n situatie zeer onwaarschijnlijk..

3. Als jij en je passie besluiten om gecodeerd te worden door collega’s, dan draagt ​​dat alleen maar bij aan de pit van de relatie. Voor sommigen is het feit dat ze iets geheims en zelfs verboden doen erg opwindend. Het belangrijkste is om niet te veel te spelen.

4. Het is onwaarschijnlijk dat uw collega u bedriegt, omdat u hem constant in de gaten houdt, wat betekent dat hij bijna volledig onder uw controle staat, hoewel deze controle hem uiteindelijk behoorlijk kan belasten en zelfs kan dienen als een reden voor het verbreken van relaties.

5. Het is onwaarschijnlijk dat u lijdt omdat hij geen tijd voor u heeft of omdat hij te vaak laat op zijn werk is – u weet tenslotte zeker wanneer het werk echt de schuld is, en wanneer hij gewoon niet in de stemming is.

6. Liefde moedigt ons altijd aan om beter te zijn en naar nieuwe hoogten te streven. Ook op het werk. Het feit dat je geliefde toekijkt, zal je waarschijnlijk alleen maar stimuleren om je van je beste kant te laten zien. En hij ook. En dit is goed voor je carrière. Trouwens, in sommige Amerikaanse kantoren worden kantoorromans alleen aangemoedigd, en juist daarom – men gelooft dat dit werknemers stimuleert en. zorgt ervoor dat ze meer tijd op de werkplek doorbrengen.

7. Maandag zal niet langer de meest gehate dag van de week voor je zijn, en je zult haast hebben om met vreugde te werken, vooral in de eerste maanden van de roman. En als je tegelijkertijd nog steeds volledig kunt werken zonder afgeleid te worden door liefde, dan is een toename niet ver weg..

Maar als alles zo eenvoudig was en peperkoek en chocolade, dan zouden kantoren lang geleden in datingshuizen zijn veranderd en zouden mensen de problemen van eenzaamheid hebben opgelost door simpelweg van de ene baan naar de andere te gaan. Maar in dit enorme vat honing zitten op zijn minst een paar zeer zware vliegen in de zalf..

Office romantiek: nadelen

1. Constante en continue communicatie kan ertoe leiden dat je elkaar gewoon verveelt. Samen thuis, samen op het werk – je hebt geen tijd om elkaar te missen.

2. Constante controle kan ook beginnen te belasten – en niet alleen uw man, maar ook u. Als uw man bijvoorbeeld jaloers is, zult u in constante spanning verkeren – zelfs een onschuldige glimlach naar de cliënt zal worden gezien als een teken van bedrog..

3. Liefde stimuleert natuurlijk werk, maar leidt er ook van af, vooral als er problemen zijn begonnen in de relatie. En dan, in plaats van werkproblemen op te lossen, zult u zich zorgen maken over de inrichting van uw persoonlijke leven..

4. Als uw relatie in het patroon past "ondergeschikte baas" (in welke variant dan ook), dan kan verdenking van eigenbelang of bedoelingen – zowel die van u als die van uw partner – niet worden vermeden, en dit kan elke relatie vergiftigen.

5. Als de romance eindigt (en we onthouden dat, volgens de statistieken, slechts 13% van de medeliefhebbers naar de burgerlijke stand gaat), dan wordt het werk voor jou een echte hel – je zult iemand moeten zien die er niet meer bij hoort voor jou elke dag. Het zal hoogstwaarschijnlijk eindigen met iemands ontslag – op zijn best vrijwillig, in het slechtste geval – gedwongen, wanneer de baas er eindelijk genoeg van krijgt om rustig naar je confrontatie te kijken.

6. Als collega’s zich bewust zijn van uw relatie, kunnen de gevolgen het meest onvoorspelbaar zijn: van te opdringerige aandacht en advies over hoe u precies moet leven, tot regelrecht pesten om u in de war te brengen (een dergelijk initiatief kan bijvoorbeeld komen van een andere collega met wie je passie een relatie was).

7. U kunt geen pauze nemen van het werk, zelfs niet thuis, omdat uw geliefde ook uw collega is, dus iemand van zijn uiterlijk zal u aan werk doen denken.

Drie scenario’s voor het ontwikkelen van een relatie

In het geval van een kantoorromantiek heb je drie opties: een affaire met je baas, met een ondergeschikte of met een collega. Bovendien heeft elk van deze opties zijn eigen kenmerken en valkuilen..

Het grootste nadeel van een affaire met een baas is het vrijwel volledige gebrek aan perspectief. Natuurlijk is het idee om met een baas te trouwen heel, heel verleidelijk, maar in de praktijk gebeurt dit vrij zelden. Het is veel waarschijnlijker dat u zijn constante minnares wordt. Feit is dat in de meeste gevallen voor een baas een affaire op het werk, vooral met een medewerker op een lager niveau, niets meer is dan. de mogelijkheid om comfortabele seks te hebben. Het is jammer, maar het is zo.

Het is goed als je in staat bent je baas intellectueel te interesseren en je relatie buiten de werkvloer op te nemen – in dit geval heb je een kans. Maar als seks de kern van een relatie is, dan kun je nauwelijks rekenen op een serieuze relatie..

En nog een onaangenaam moment: als je een affaire begint met je baas, en je collega’s komen erachter, hoe goed je ook bent als specialist, al je successen
en ze zullen waarschijnlijk de prestaties verklaren door het feit dat je met de baas slaapt.

Volgens statistieken is 19% van de ondergeschikten bereid om met hun bazen te flirten om hun carrière vooruit te helpen, dus als je zelf een baas bent en op het punt staat een affaire te beginnen met een ondergeschikte, dan is de kans groot dat hij gewoon gebruik maakt van u. Al heb je genoeg cynisme, dan kun je zelf de situatie in je voordeel gebruiken: je geeft hem ervaring en verbindingen, en hij geeft je jeugd en energie..

Als we het hebben over serieuze relaties, dan is er nog een gigantische minpunt in dergelijke relaties – een grote kans dat hij een passieve positie van een ondergeschikte in zijn persoonlijke leven zal innemen, en de meeste vrouwen willen nog steeds dat er een echte man in de buurt is. Er zijn echter ook gelukkige uitzonderingen op deze regel..

Optie "gelijk + gelijk" op het eerste gezicht lijkt het het meest optimaal, want in dit geval gebruikt niemand iemand, maar ook hier zijn valkuilen. Meestal beginnen de problemen op het moment dat een van de twee begint te stijgen op de carrièreladder, terwijl de andere op zijn plaats blijft. Wrok en rivaliteit beginnen, en niet alle paren kunnen adequaat uit deze situatie komen..

Office Romance: Safety Techniques

Het is van tevoren onmogelijk te voorspellen hoe de kantoorromantiek zal eindigen, en de verhalen hierboven bevestigen dit alleen maar. Net als in gewone relaties hangt alles in de eerste plaats af van de kracht van gevoelens en van het karakter van de twee, hoewel er een aantal aanvullende factoren zijn die de situatie kunnen beïnvloeden. Hoe u zich zo moet gedragen dat uw werk en relatie met uw geliefde niet in een hel verandert?

Regel N1. Heb geen kantoorromantiek uit verveling!

Dit zal veel problematischer zijn dan het zal opleveren, vooral als een van jullie getrouwd is (of zelfs allebei). Naast alle nadelen die aan het begin van het artikel worden opgesomd, komt er ook een schuldgevoel bij, maar het zal er toch voor zorgen dat iemand gaat schieten. Waarom zou je jezelf een extra gedoe bezorgen??

Regel 2: word geen minnaar

Banaal en voor de hand liggend advies, maar toch zijn velen het eens met de vernederende rol van de minnares van de baas. Het meest vervelende in deze situatie is dat zo’n baasvriendelijke relatie jaren kan duren. Hij verliest niets, en je verspilt je tijd en je jeugd aan een niet veelbelovende kandidaat, waardoor je jezelf afsluit voor liefde..

Regel N3. Verwar persoonlijke en zakelijke relaties niet

Bent u de baas, geef dan niet toe aan uw ondergeschikte, maar wordt ook niet overdreven veeleisend. Uw werkrelatie moet hetzelfde blijven. Als u daarentegen een ontmoeting heeft met de baas, moet u zich niet meteen gaan gedragen alsof u al een plaatsvervanger bent geworden: het is onwaarschijnlijk dat dit de baas zal plezieren, en het zal de relaties met collega’s zeker niet verbeteren. Blijf werken zoals gewoonlijk en nog beter, en het zal zeker gewaardeerd worden. Het is ook beter om uw relatie met een gelijke in positie niet aan te tonen en u op het werk zo discreet mogelijk te gedragen. Je weet nooit welke emoties kantoorromans bij collega’s oproepen: jaloezie, genegenheid, irritatie?

Regel N4. Laat je emoties niet het beste uit je halen

Liefde is liefde, maar je relatie mag geen invloed hebben op de kwaliteit van je werk. Natuurlijk, als het bloed kookt van opwinding, wil je niet nadenken over deadlines en het plannen van vergaderingen, maar je wilt de hele tijd met je geliefde in de rookkamer doorbrengen of plannen voor de avond met hem bespreken op Skype. Trek jezelf bij elkaar, anders ruïneer je niet alleen een carrière, maar ook een relatie: doseer je dagelijkse communicatie zodat je ’s avonds tijd hebt om elkaar echt te missen.

Regel N5. Haal je liefde uit het kantoor

Als je niet alleen met je werk wilt omgaan met je geliefde, probeer dan vaker buiten kantoor samen te zijn en iets te doen dat niets met het werk te maken heeft. Ga naar concerten, cursussen, lezingen.

Regel N6. Als je het serieus meent, ga dan op zoek naar een andere baan.

Het maakt niet uit hoe u uw relatie voor uw collega’s verbergt en hoe u zich ook beheerst, een aangelegenheid op het werk brengt extra moeilijkheden en onnodige stress met zich mee. Psychologen zijn het er unaniem over eens dat als je een serieuze relatie hebt op het werk die in een huwelijk dreigt te eindigen, een van jullie toch moet stoppen. Daarom, als u wilt dat uw kantoorromantiek tot de 13% behoort die in het huwelijk eindigen, overweeg dan serieus om van baan te veranderen..