Seksleven na 60 jaar bij mannen: is het niet schadelijk?

Seksleven na 60 jaar bij mannen: is het niet schadelijk?

Inhoud

Het is tijd om het stereotype dat oudere mensen geen seksleven hebben, te vergeten. En seks na 65 is normaal en natuurlijk. Zoals de levenservaring van veel mensen laat zien, is leeftijd voor goede seks geen belemmering..

Jaren gaan voorbij, de cijfers in het paspoort veranderen, niemand wordt in de loop van de tijd jonger en leeftijd doet zich alleen extern voelen. In wezen is iedereen echter jong, en na zestig jaar is ook het hele spectrum van gevoelens en emoties dat goede seks met zich meebrengt, vereist..

Sommige mensen geloven dat seks na 60 jaar zijn eigen kenmerken heeft, en dit is inderdaad een echte verklaring. Zeker, op de leeftijd van 60-70 jaar bemoeilijken veel chronische ziekten intieme relaties aanzienlijk, maar er is altijd een manier om uw seksleven bevredigend en harmonieus te maken.

Tegelijkertijd moet men er niet van uitgaan dat men zich geen zorgen hoeft te maken over de veiligheid van seksueel contact. Als een vrouw niet zwanger kan worden, zijn talrijke pathologieën die seksueel worden overgedragen niet uitgesloten. En de venerische “besmetting” wordt in zestig jaar niet verdisconteerd.

Het is dus noodzakelijk om te overwegen of het nuttig is om over 60 jaar seks te hebben, en wat voor soort seks is geschikt op volwassen leeftijd? Wat zijn de voordelen voor mannen van een regelmatig intiem leven, en met welk gevaar ze te maken kunnen krijgen??

Over seks op oudere leeftijd

In 2014 werd in de Verenigde Staten van Amerika een sociologisch onderzoek uitgevoerd door de Association for Sexual Health, dat specifiek gericht was op seksualiteit op volwassen leeftijd. Meer dan 3000 mannen en vrouwen namen eraan deel.

Gemiddeld varieerde de leeftijd van de respondenten van 55 tot 74 jaar. Deze geïnterviewde mensen hebben een relatie: trouwen, gewoon daten, er is een constante minnaar / minnares.

Bijna 80% van de respondenten was het ermee eens dat seks veel meer invloed heeft op de stemming dan de tijd die je aan jezelf besteedt of gewoon tijd doorbrengt met je partner..

De statistieken leverden de volgende informatie op:

 • In de overgrote meerderheid van de gevallen voelen de respondenten zich gelukkig en gezond als ze seks hebben en daar voldoening uit halen..
 • Ongeveer 50% van de respondenten zei dat ze iets vaker seks zouden willen hebben dan ze in werkelijkheid hebben.
 • Gemiddeld hebben alle respondenten minstens vijf keer per maand seks.
 • Mannen willen 10 keer per maand seks hebben.
 • Voor de eerlijke seks is 8 keer per maand voldoende.

Op basis van de informatie die in de loop van het onderzoek werd verkregen, werd geconcludeerd dat de sterkere en zwakkere sekse een totaal verschillende houding hebben ten opzichte van hun seksleven, maar tegelijkertijd klaar zijn voor de meest gewaagde experimenten..

Het is bijvoorbeeld belangrijk voor een vrouw om een ​​sterke emotionele band met haar partner te voelen, zeker te zijn van een orgasme en ook voldoening te halen uit vrijen in het algemeen..

Mannen maken zich meer zorgen over de kwaliteit van de erectie en de potentie. Voor hen lijkt het dominante moment fysiek te zijn, niet emotioneel genot..

De studie toonde aan dat mannen en vrouwen, ongeacht hun leeftijd, een vol leven leiden en niet zullen weigeren om iets nieuws in seks te proberen..

Geslacht en volwassen leeftijd

Kun je op oudere leeftijd seks hebben? Misschien is deze vraag vaak te vinden op het openbare internet. En het is echt relevant: sommigen zijn gewoon geïnteresseerd, anderen willen “kijken” naar het leven van hun leeftijdsgenoten op de leeftijd.

Sommigen geloven dat het seksleven van 67-70 jaar gevaarlijk is voor zowel mannen als vrouwen. Aangezien overmatige lichamelijke activiteit kan leiden tot een stijging van de bloeddruk, hartkloppingen, die de gezondheid en het welzijn in het algemeen zullen beïnvloeden.

Koppels die op oudere leeftijd seks hebben, worden geconfronteerd met bepaalde uitdagingen die de kwaliteit van seks negatief kunnen beïnvloeden. Een van deze momenten is chronische pathologieën..

De volgende ziekten kunnen op oudere leeftijd tot seksuele problemen leiden:

 1. Suikerziekte.
 2. Cardiovasculaire pathologie.
 3. Prostaataandoeningen.
 4. Artritis.
 5. Atherosclerotische veranderingen.
 6. Osteoporose.
 7. Tekenen van seniele dementie.

Bovendien hebben veel medicijnen die oudere mannen gebruiken een negatief effect op het erectievermogen. Bijvoorbeeld medicijnen voor de behandeling van arteriële hypertensie (foto), medicijnen voor cardiovasculaire pathologieën, enz..

60-jarige mannen kunnen dit probleem eenvoudig oplossen, het volstaat om contact op te nemen met hun cardioloog en de essentie van het probleem uit te leggen. De arts zal een soortgelijk medicijn voorschrijven dat geen nadelig effect heeft op de potentie en erectie.

De voordelen van seks op oudere leeftijd

Seks is een volledig natuurlijk proces, mensen hebben het gedaan, doen het en zullen het doen, ongeacht leeftijd, sociale status en andere nuances. En ze wisten van de voordelen van deze actie in de oudheid.

Volgens de Chinese leer van Tao lijkt seks het proces te zijn dat je in staat stelt een vol leven te leiden, de ouderdom uit te stellen en het leven te verlengen. Daarom kan het op volwassen leeftijd worden aanbevolen als medicijn en ter preventie van mannelijke en vrouwelijke ziekten..

In de moderne wereld worden seksuele relaties ook beschouwd als een van de aspecten van een lang leven. In Londen werd een onderzoek uitgevoerd waaraan bijna duizend vertegenwoordigers van het sterkere geslacht deelnamen.

Alle mannen werden verdeeld op basis van de frequentie van seks per week. Het bleek dat de meest actieve mannen in bed een sterftecijfer hebben dat meerdere keren lager is dan degenen die één of twee keer per maand seks hebben..

Het is duidelijk dat een erectie op 60-jarige leeftijd niet zo hardnekkig en stabiel is als op 20-jarige leeftijd. Maar regelmatige intimiteit is een goede preventie van de verzwakking ervan..

Het is gebleken dat de voordelen van seks op oudere leeftijd als volgt zijn:

 • Verlenging van de jeugd. Regelmatig intiem leven als onderdeel van een gezonde levensstijl lijkt de belangrijkste sleutel te zijn voor het behouden van lichamelijke gezondheid en een goede lichamelijke conditie..
 • Als mensen op oudere leeftijd vaker seks hadden, zouden ze veel gelukkiger zijn. Talrijke onderzoeken zijn tot deze conclusie gekomen, die hebben aangetoond dat kwaliteitsseks een positief effect heeft op de mentale en emotionele toestand van ouderen..
 • De hersenen beschermen tegen veroudering. Het is bewezen dat regelmatige geslachtsgemeenschap op volwassen leeftijd helpt om de hersenfunctie te verbeteren, sclerose, geheugenverlies en verwarring te voorkomen..
 • Langere levensduur. Opgemerkt wordt dat mensen die regelmatig seks hebben langer leven dan mensen die van tijd tot tijd seks hebben.

Het voordeel van vrijen is dat intiem contact het cholesterolgehalte in het bloed verlaagt, wat op zijn beurt vele ziekten voorkomt..

Tips voor mannen

Zeker, niemand is immuun voor impotentie, en op volwassen leeftijd is het soms veel moeilijker om een ​​erectie te krijgen, laat staan ​​te behouden. Kleine moeilijkheden van een intiem plan mogen echter geen belemmering vormen voor een actief seksleven..

Helaas is het stereotype dat seks niet kan bestaan ​​op oudere leeftijd overal aanwezig, ook bij sommige artsen. Veel mensen denken dat je op deze leeftijd moet “babysitten” met je kleinkinderen, en niet moet vrijen.

Er zijn echter veel aanbevelingen voor volwassen mannen die zullen helpen om de seksuele prestaties op het vereiste niveau te houden:

 1. Leid een actieve levensstijl. Misschien is dit de eerste regel waaraan een man zich moet houden, ongeacht zijn leeftijd, als hij tot op hoge leeftijd een stabiele erectie wil behouden..
 2. Lichamelijke activiteit is het tweede succespunt in bed. Het is al lang bewezen en wetenschappelijk bevestigd dat optimale fysieke activiteit bijdraagt ​​aan de normalisatie van de bloedstroom, respectievelijk in de penis, en een positief effect heeft op de mannelijke potentie..
 3. Correcte en uitgebalanceerde voeding is een belangrijk punt om seksuele impotentie te voorkomen.
 4. Goede instelling. Als oudere mensen seks hebben, maar er is een lichte “verlegenheid”, concentreer je er dan niet op, de volgende keer komt alles zeker goed.
 5. Behandel alle bestaande ziekten adequaat.
 6. Bestudeer bij het slikken van pillen zorgvuldig de bijwerkingen die de seksuele functie negatief kunnen beïnvloeden..

Helaas, hoe ouder een man wordt, hoe meer hij problemen heeft met een intiem plan. Om storingen uit te sluiten, moet u uw lichaam helpen om altijd op zijn best te zijn, en dit moment wordt verzorgd door de M-16-spray.

Deze natuurlijke voorbereiding geeft oudere mannen een “tweede jeugd” en garandeert een regelmatig seksleven en een stabiele erectie..