Waarom is het zo triest na seks?

Waarom is het zo triest na seks?

Inhoud

En nee, niet omdat de man te slecht is in bed. Hoewel … wie weet? Sommigen knuffelen en huilen.

Welke emoties ervaar je na seks?

Na seks ervaren mensen een verscheidenheid aan emoties. Iemand is teleurstelling, iemand is vreugde, iemand is een vlotter van tederheid. En sommige mensen voelen zich zo verdrietig, tot tranen toe. Wat is hiervan de reden??

Waarom is het triest na seks

Onderzoekers hebben in deze kwestie gegraven en gegraven en kwamen tot de bodem: verdriet na seks heeft vooral wetenschappelijke verklaringen. Verdriet, verdriet en angst na seks kunnen optreden … afhankelijk van de kwaliteit en duur ervan.

Tijdens goede en langdurige seks is er een sprong in hormonen – oxytocine en endorfine. Ze worden onmiddellijk verbrand na het einde van de geslachtsgemeenschap en een persoon kan zich verdrietig gaan voelen – dit is een normale situatie, die enigszins doet denken aan een ontwenningssyndroom na weigering om antidepressiva te nemen. Dit wordt postcoïtale depressie of dysforie genoemd..

Meestal voelen vrouwen zich verdrietig na seks.

Is deze toestand normaal?

Wetenschappers zeggen ja. Dit is normaal. Het is echter de moeite waard om op de frequentie van dergelijke symptomen te letten. Als de postcoïtale depressie constant terugkeert, kan het probleem nog steeds bestaan..

Psychologische oorzaken van verdriet na seks

Het kan ook om psychologische redenen verdrietig zijn na seks:

  • als u seks heeft gehad met een partner die u slecht behandelt, fysiek, moreel of ander geweld tegen u pleegt;
  • als u niet zeker bent van uw gevoelens voor uw partner, houdt u beiden van hem en houdt u niet tegelijkertijd van hem;
  • als u bang bent om geïnfecteerd te raken, zwanger te worden;
  • als u uw partner niet volledig vertrouwt;
  • als u een psychisch trauma heeft dat verband houdt met seks, de overtuiging dat dit een vies en verkeerd beroep is (religieuze opvoeding, opvoeding in een streng gezin);
  • als je geen seks wilde hebben;
  • als u bang bent dat uw partner u zal verlaten;
  • als u het gevoel heeft dat uw partner bij u vandaan is verhuisd.

In ieder geval, als u een post-coïtale depressie achter u opmerkt, moet u erover nadenken of alles in orde is met uw relatie. Misschien is uw partner niet geschikt voor u, of misschien kunt u door angst niet helemaal ontspannen en het proces loslaten..

Zijn mannen verdrietig na seks?

Ja, mannen kunnen ook in “melancholie” vervallen na geslachtsgemeenschap. Mannen hebben ook hormonen, dus ze hebben ook invloed op de postcoïtale toestand..

Hoe u er met uw partner over kunt praten

Niet de beste en meest aangename situatie – na seks begin je je verdrietig te voelen of zelfs te huilen. Zeker, de partner zal hier ook niet erg goed van zijn. Soms, als de situatie te duidelijk is, moet u het toch uitleggen.

In deze kwestie moet je eerlijk zijn en vertellen dat het alleen hormonaal is en niets met de partner te maken heeft. Als dit echt niet op hem van toepassing is.

Als een partner je begint te beoordelen, op je gevoelens reageert alsof het een soort abnormaliteit of een persoonlijke belediging is, moet je erover nadenken of je zo’n partner überhaupt nodig hebt..

Het belangrijkste dat u moet begrijpen: het is niet jouw schuld dat je verdrietig bent na seks, en je moet je niet verontschuldigen.

Het is ook niet de moeite waard om het probleem te verzwijgen, want vroeg of laat zul je seks gaan vermijden, en ook dit liep niet goed af..

Wat te doen als u zich verdrietig voelt na seks

Als je je af en toe verdrietig voelt na seks, is dat oké en hoef je je geen zorgen te maken..

Maar als u denkt dat negatieve gevoelens na seks te privé en problematisch worden, moet u overwegen om een ​​specialist te bezoeken – psycholoog, seksuoloog. Ze zullen u helpen erachter te komen wat het probleem is..

Soms treedt postcoïtale melancholie op als gevolg van endocriene problemen, neurologie, dus we raden u aan om uw gezondheid zorgvuldig in de gaten te houden en op tijd medische onderzoeken te ondergaan.